ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ПРОМОЦИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ОПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ПРОМОЦИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ОПШТИНЕ


Презентација пројекта под називом „Промоција пољопривредних и туристичких потенцијала општине Лопаре“, који реализује Туристичка организација општине Лопаре, у сарадњи са општинском управом Лопаре, окупио је у Центру за културу пољопривредне произвођаче, туристичке раднике и ученике. Координатор пројекта Тања Марковић је рекла да је данас презентован први дио пројекта Промоција пољоприврених потенцијала општине Лопаре, а представило се и пет жена, које су оствариле значајне резултате у пољопривредној производњи и са својим производима постале препознатљиве у региону. Лазар Ђурић, директор Туристичка организације општине Лопаре је истакао велики значај пројекта за локалну заједницу.


 
-Надам се да ће наведени пројекат дати допринос младим пољопривредницима и туристичком потенцијалу општине Лопаре“, рекао је Ђурић. Стручни сарадник за пољопривреду општине Лопаре, Радислав Давидовић је рекао да је на презентацији грађанима представљено шта локална заједница посједује и чиме располаже у пољопривреди и који су њени потенцијали.
 
-Говорили смо о пољопривредним површинама, о улагањима и шта радимо у ратарској, воћарској, плстеничкој и производњи на отвореном“, навео је Давидовић. Активност је подржана у оквиру Пројекта „Промовисање економске диверзификације у руралним подручјима Југоисточне Европе (SEDRA II) – Изградња капацитета ланаца вриједности у пољопривреди и руралном туризму кроз промовисање могућности запошљавања“ који спроводи „SWG“ у партнерству са „GIZ“.