ДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ


Чланови Удружења Мајевичана у Швајцарској су организовали дружење којем је присуствовала мајевичка дијаспора и гости из разних дијелова Републике Српске и Србије.

“У културном дијелу програма наступили су културно-умјетничка друштва Коло из Бадена и Вук Стефановић Караџић из Шененверда, док су специјални гости били Културно-умјетничко друштво Ново Брдо и Школа фолклора Шилово из Косовског Поморавља. У наставку програма госте су забављали Боки Бенд и наша будућа звијезда Јована Томић, која је дошла из Лопара да поздрави своје Мајевичане и публику у дијаспоре. Имали смо за циљ да организујемо дружење са пријатељима на чему смо и успјели, јер се одазвало преко 400 гостију”, саопштено је из управе удружења.

У саопштењу се наводи да је управа удружења веома задовољна одзивом и посјетом, те да су као домаћини добро организовали вече и потрудили се да покажу своју гостољубивост и великодушност.

Треба истаћи досадашње хуманитарне акције које су чланови Удружења Мајевичана у Швајцарској спровели, у протеклих 14 година колико постоје, од обнове храмова на Мајевици и околини, дјечијег обданишта у Лопарама, те велику помоћ социјално угроженим грађанима Мајевице.

Мајевичани се увијек радо одазивају за помоћ братским удружењима, а њихов циљ је да их се што више окупи у дијаспори и да максимално ојачају завичајно удружење.

Из Удружење Мајевичана је упућена захвалност свим гостима који су се одазвали позиву и свима онима који подржавају и помажу активности удружења.