Осмомартовски дар за хеорине: Мајке над мајкама :: Semberija INFO ::

 

Осмомартовски дар за хеорине: Мајке над мајкама


У општина Угљевик поводом Међународног дана жена 8. марта данас је уприличен пријем за мајке погинулих бораца Војске Републике Српске (ВРС) из ове подмајевичке општине.

Предсједник локалне Борачке организације Јован Маринковић и начелник Угљевика Василије Перић даровали су 47 мајки погинулих бораца са по 100 КМ из буџета Борачке организације који се финансира из локалног буџета.



На традиционалном осмомартовском пријему биле су присутне Нада Јанковић, мајка два погинула борца одбрамбено-отаџбинског рата, Љубица Бојић и Божидарка Ђокић.

Јановићева је захвалила за пажњу коју мајке погинулих бораца у општини Угљевик добијају свих протеклих година.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић подсјетио је да се сваке године поводом Међународног дана жена додијељује новчани поклон за мајке погинулих бораца.

-Ово је мали знак пажње, а посебно да им покажемо да мислимо на њих и док постојимо борићемо се за њихова права јер су они дали највише за Републику Српску-рекао је Маринковић.

Начелник Угљевика Василије Перић је након пријема истакао да је важно исказати поштовање према свим женама, а посебно према мајкама које су претрпјеле највећи губитак за стварање Републике Српске.

-Мајке погинулих бораца заслужују наше поштовање и то је дужност и обавеза свих нас. У Угљевику показујемо на дјелу да су даме равноправне са мушкарцима, а оне су итекако уважаване и поштоване-рекао је Перић.

Перић је напоменуо да ће у току дана свим мајкама погинулих бораца које нису биле на пријему новчани поклон бити достављен на кућну адресу.

Пријему су присуствовали предсједник предсједништва Борачке организације Угљевик Александар Обрадовић, предсједник одбора породица погинулих бораца Саво Милошевић, замјеник начелника Вања Зекић, предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић и потпредсједник Скупштине општине Угљевик Недељко Марковић.


За Семберија инфо - Младен Василић