Ловачко вече у Угљевику: Успјешна ловна сезона удружења „Рудар“ :: Semberija INFO ::

 

Ловачко вече у Угљевику: Успјешна ловна сезона удружења „Рудар“


Ловачко удружење „Рудар“ испунило је план лова тако да је и протекла сезона била успјешна. 

Тим поводом, синоћ је у Угљевику одржано традиционално ловачко вече у организацији ЛУ „Рудар“, а које је овом приликом угостило преко 300 ловаца из Угљевика и других општина, представнике Ловачког савеза Републике Српске и руководства Општине Угљевик. 

На ловачкој вечери додијељена су признања и ордени за допринос развоју ловства, а потом је  одржана традиционална ловачка томбола. 

Главне награде – три ловачке пушке - уручили су Живан Јовић, као предсједник ЛУ „Рудар“, Милорад Јовичић, у име начелника општине и Зоран Лазић, у име Скупштине Општине Угљевик.

„Ако говоримо о рекреацији, па и туристичком садржају у Угљевику, увијек користимо прилику да похвалимо ловачка удружења која окупљају велики број чланова. То нису обична дружења већ скупови истинских љубитеља лова и природе, а који на тај начин позитивно промовишу Угљевик у другим општинама и државама. Зато им локална управа излази у сусрет подржавајући њихове пројекте, због сталне афирмације ловства, заштите природе и промоције нашег краја“, каже предсједник СО Угљевик Зоран Лазић.

Удружење његује добру сарадњу и дугује велику захвалност Општини Угљевик која има слуха за овај вид рекреације те годинама финансијски подржава организовање ловачких вечери, изградњу ловачких домова и друге пројекте. 

Ловачко удружење „Рудар“ једно је од три ловачка удружења на подручју општине Угљевик које газдује ловном површином од 7200 хектара. Окупља љубитеље лова, дружења и рада на заштити и очувању фонда дивљачи.


За Семберија инфо - Младен Василић