Велика акција давалаштва крви у Угљевику: Дародавци ватрогасци од Новог Града до Требиња :: Semberija INFO ::

 

Велика акција давалаштва крви у Угљевику: Дародавци ватрогасци од Новог Града до Требиња


За Семберија инфо: Младен Василић

Ватрогасна јединица општине Угљевик заједно са Удружењем професионалних ватргасаца спацилаца Републике Српске организовала је данас акцију добровољног давалаштва крви која је окупила ватрогасце из 15 Ватрогасних јединица из Републике Српске.

Командир смјене угљевичких ватрогасаца Бранислав Тодоровић у име домаћина захвалио је свима који су подржали ову хуманитарну акцију а који су бораве у овој подмајевичкој општини.

-Ватрогасна јединица Угљевик основана је 2003. године и од тада је на часним и тешким радним задацима. Организујемо заједничке вјежбе, као и ову хуманитарну акцију, али се одазивамо и другим акцијама-рекао је Тодоровић.

Он је навео да Ватрогасна јединица Угљевик броји 22 активна ватрогасца и шест приправника који су завршила обуку.



Предсједник Удружења професионалних ватрогасаца спасилаца Републике Српске Саво Бубић изразио је задовољство организацијом ове акције и додао да је циљ овог удружења да окупља ватрогасце који ће да дијеле искуства али и да се међусобно друже.

Ватрогасце је заједно са сарадницима посјетио начелник Угљевика Василије Перић који је изразио захвалност организаторима ове хуманитарне акције, Служби за трансфузијску медицину Бијељина, добровољним даваоцима крви  и свим гостима пожелио добродошлицу.



У име Удружења професионалних ватрогасаца спасилаца Републике Српске за допринос раду и његовом развоју, предсједник Бубић уручио је угљевичком начелнику Перићу захвалницу.

-Наша Ватрогасна јединица је оспособљена за пружање помоћи грађанима када је год то затребало, не само кад је у питању спречавање пожара и спасавања људи и материјалних добара него и у свим другим приликама када су грађани угрожени-рекао је Перић.

У протеклој години, подсјетио је Перић, угљевички ватрогасци су били на терену кад су биле бујичне поплаве, а учествовали су и у активностима везаним за спречавање афричке куге свиња као и у свим другим задацима.

Перић је захвалио ватрогасцима на свему што чине за грађане општине Угљевик.