Одборници СО Угљевик једногласни на тематској сједници: УГЉЕВИК НЕ ДА РУДНО БОГАТСТВО И ОБРАЗ! :: Semberija INFO ::

 

Одборници СО Угљевик једногласни на тематској сједници: УГЉЕВИК НЕ ДА РУДНО БОГАТСТВО И ОБРАЗ!


Одборници Скупштине општине Угљевик на данашњој тематској сједници једногласно су донијели закључке којима се тражи од надлежних институција да се обезбједи несметан рад Рудника и термоелектране /РиТЕ/“Угљевик” до 2050 године и даље, рекао је предсједник локалног парламента Зоран Лазић.
 
-Захтијевамо од управе предузећа РиТЕ “Угљевик”, Електропривреде Републике Српске и Владе Републике Српске да се концесионо поље “Угљевик Исток 2” у цјелости додијели руднику “Угљевик”-рекао је новинарима Лазић након тематске сједнице  на којој је разматрано актуелна дешавања око додјеле концесије и утврђивања експлатационог поља  „Угљевик Исток 2“ те будућег рада  РиТЕ„Угљевик“.
 
Начелник Угљевика Василије Перић рекао истакао је да је РиТЕ “Угљевик” најзначаније предузеће за ову подмајевичку општину и цјелокупну регију, те да она много значи за цјелокупан развој овог дијела Републике Српске.


 
-И практично смо данас подржали оно што мислимо и зашта се залажемо од како је настао овај проблем за наш град и крај и РиТЕ "Угљевик"-рекао је Перић.
 
Суграђанима  који раде на РИТЕ "Угљевик" Перић је поручио да знају да је он чврсто уз њих те да подржава њихове захтјеве.
 
Перић је изразио задовољство јер су данас сви скупштински актери показали јединство које је показано и 2013. године гдје је речено да је интерес свих да РиТЕ “Угљевик” ради најмање до 2050 године те да се комплетно рудно благо на овом подручју буде народно.
 
-Концесија “Исток 2” треба да се врати нашем народу и предузећу РиТЕ “Угљевик” да количине угља остану за наше будуће генерације. Одборници су били једногласни и у закључку да Скупштина општине Угљевик остаје сагласна са мишљењем које је дато на сједници још 2013. године којим се одбија концесија дата тој приватној фирми-појаснио је Перић.

Тематској сједници присуствовали су поред начелника Угљевика Василија Перића, руководство Рудника и термоелектране /РиТЕ/“Угљевик” као и  представници Синдикалне организације РиТЕ “Угљевик”.