ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА: СИГУРНИ У ПОСЛАНИЧКИ МАНДАТ :: Semberija INFO ::

 

ПОКРЕТ УСПЈЕШНА СРПСКА: СИГУРНИ У ПОСЛАНИЧКИ МАНДАТ


Доктор  Немања Јанковић, др Александар Јанковић и доцент др Живка Малић, три су кандидата Покрета успјешна Српска који у оквиру Коалиције Народна партија Српске-Дарко Бањац, Покрет успјешна Српска и Прва Српска демократска странка, излазе на Опште изборе. Сва три кандидата су представљени на конференцији за новинаре.

Предсједник Изборног штаба Покрета штаба Покрета успјешна Српска Зоран Бркић подсјетио је да је ПУС основан 2016. године и да од оснивања до данас није одступио одсвојих основних начела, а то је очување Републике Српске.
- Републику Српску једино можемо очувати кроз економски развој, а самим тим ћемо постићи и све друге циљеве, међу којима су јачи здравствени и образовни систем, правосуђе и останак младих на овим просторима“, рекао је Бркић.


Кандидат ПУС др Немања Јанковић, који је на листи под редним бројем три, нагласио је да ће се „као будући посланик у НСРС залагати за боље услове живота у Републици Српској“.
- Приоритетно ћу се залагати за за унапређење здравствене заштите, ставрање бољих економских услова и јачање образовног система“, рекао је Јандковић и нагласио да ПУС окупља младе, прогресивне и енергичне људе који искрено, желе добро свим грађанима.

На заједничкој листи под редним бројем четири је др Александар Стевановић, нагласио је да је акценат на младим људима, али на свим сегментима који доприносе унапређењу живота свих грађана.
- Акценат је на младим људима, којима је потребно пружити боље услове школовања и усавршавања, како би имали сигурноју и бољу будућност у Српској. Развој пољопривреде, као жиле куцавице сваког друштва, биће такође међу приоритетима мог дјеловања у Народној скупштини Републике Српске“, рекао је Стевановић.

На заједничкој листи под редним бројем пет је и Живка Малић, која, као њене колеге,  својим политичким дјеловањем жели да своје идеје подијели са другима, како би заједно унаприједили живот у Републици Српској.
- Императив је зауставити одлазак младих, стимулисати њихов повратак и укључивање у све сфере друштвеног живота, обезбиједити сигуран посао и редовне плате радницима, обезбиједити пензионерима живот достојан човјека“, нагласила је Малићева.

Кандидати ПУС су нагласили да у склопу шире коалиције, подржавају кандидате СНСД-А Милорада Додика за предсједника РС и Жељку Цвијановић за за српског члана Предсједништва БиХ.


Новинарима се обратио и предсједник ПУС проф. др Златко Максимовић истакавши да су доктори Јанковић, Стевановић и Малић млади људи који су се својим радом доказали и професионалном и радом у странци и да имају његову снажну подршку.
- Они су успјешни млади људи који имају перспективу, а Република Српска може ићи напријед само са таквим људима. Сигуран сам да Покрет успјешна Српска на овим изборима имати једног посланика у Народној скупштини Републике Српске“, рекао је проф. др Максимовић.