СЛОБОДАН СТАНАРЕВИЋ: СРПСКА НИЈЕ НА ПРОДАЈУ :: Semberija INFO ::

 

СЛОБОДАН СТАНАРЕВИЋ: СРПСКА НИЈЕ НА ПРОДАЈУ


Foto: Ilustracija
БАЊА ЛУКА, 06. септембар – Носилац листе Демократског савеза – ДЕМОС за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Слободан Станаревић поручио је да ниједан представник Српске у заједничким органима на нивоу БиХ не смије да заборави у чије име дјелује и говори у Сарајеву.
 

„Нема тих политичких притисака и уцјена, пред којима се српски представници смију повући и савити кичму. Народ нам није узалуд дао повјерење и послао нас у Сарајево, као најрепрезентативније заштитнике интереса Републике Српске. Од тога нема одустајања нити ико од нас смије да заборави да је, без дилеме, Српска прије свега”, нагласио је Станаревић.

Станаревић сматра да представници Републике Српске у заједничким органима само чврстим ставом о заштити српских националних интереса, могу да се одупру унитаристичким намјерама политичког Сарајева, потпомогнутог безрезервном подршком међународне заједнице.

„Републику Српску нисмо купили на кредит нити је наслиједили од богатих рођака. Сваки педаљ Српске крвљу је плаћен и нема тог ко има право да се тиме коцка и њену будућност залаже за било који циљ, идеју или идеал. Српска није на продају“, закључио је Станаревић.