ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА :: Semberija INFO ::

 

ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА


Јелена Тривић: Народ ће побиједити

Почетак кампање за Опште изборе 2022. године Партија демократског прогреса обиљежила је Јавним скупом у Брчком другог септембра у Брчком.

Том приликом присутнима су се представили кандидтати ПДП-а за Народну скупштину РС из Изборне јединице 6 и кандидати ове партије за Представнички дом Парламента БиХ из Изборне јединице 2, и између осталих обратила и заједнички кандидат ПДП-а и СДС-а за предсједника Републике Српске, Јелена Тривић.

-Они нуде нешто што већ вићамо протеклих 17 године, а то је пут безнађа, пут амбиса, пут бахатости. Ово што ми нудимо је спас за народ. Џаба нам и границе и територија и надлежности ако нема народа. Наша мисија је да спасимо народ Републике Српске, да нас буде сваке године све више, да се више дјеце рађа, да се више дјеце уписује у школе'',  јер само када буде више народа знаћемо да је Република Српска поносна и вјечна.

Они можда посједују машинерију, новац и неку врсту моћи која произилази из тога што могу некога на нешто да натјерају, уцијене, присиле или купе.


Али зар нису извори праве моћи знање, образ, карактер, честитост и поштење?

То су извори моћи у народу и нема те машинерије која може да побиједи народ. Народ ће побиједити и ова побједа ће бити побједа народа.

Ми се боримо за Републику Српску која је дио свијета, јер ми и јесмо свијет, ми јесмо Европа, ми смо цивилизован, еманципован и поштен народ и не заслужујемо да будемо изоловани и то ће бити моја и Миркова мисија, да од Републике Српске направимо најбоље мјесто за живот, да имамо више инвестиција, да имамо боље плате, добро здравство и најбоље образовање.

То је наш програм, они животни, свакодневни проблеми обичног човјека да се ријеше, а не да се компликују једном сулудом политиком која нигдје не води, једном лажном националистичком  приступу, лажним србовањем оф којег грађани Републике Српске немају апсолутно ништа.

Ми ћемо бити политички стабилни, смириваћемо политичке страсти, али истовремено бранити оне Уставне позиције извојеване у Дејтону и да се на достојанствен начин одужимо борцима Републике Српске, онима којима су је стварали, за шта ћу ја као предсједник РС бити гарант,“ истакла је Тривићка.