МИЛОРАД ЈОВИЧИЋ КАНДИДАТ СДС-А УГЉЕВИК: И ЗАВИЧАЈ И СРПСКА :: Semberija INFO ::

 

МИЛОРАД ЈОВИЧИЋ КАНДИДАТ СДС-А УГЉЕВИК: И ЗАВИЧАЈ И СРПСКА


Република Српска је наша светиња, а Угљевик и сва мјеста око њега су наш завичај на који смо поносни, не само, у посљедње вријеме када смо стасали у једну од најуређених и најперспективнијих средина, већ од давнина, поручио је кандидат за посланика СДС-а у Народну скупштину Српске Милорад Јовичић.
 
-Стамени, чврсти, одважни, одани роду и Богу, такви смо ми људи из подмајевичког краја. Свједочи то наш славни Филип Вишњић, знаменити (све)српски народни пјесник и гуслар, својим дјелом и љубављу према читавом роду, који је, са Вуком Караџићем, оцем наше писмености и културе, из Србије, из Тршића и Лознице, још тада, када је било теже него икад, да покаже и докаже да нико, и ничим и никад, не може да омеђи наш,  српски културни и духовни простор-рекао је Јовичић.
 
Јовичић истиче да је Угљевик, не само у инфраструктурном, већ и у културном погледу у врху, не само у Републици Српској и региону.
 
-Територијално мали, али у тим сферама Угљевик је велики, све већи. И не само што га наш драги владика назива духовним центром, престоницом, већ по манифестацијама попут „Дана хармонике“ и других сличних, заузимамо важно мјесто на свјетској мапи важних културних догађања-каже Јовичић.
 
Према његовим ријечима угаљ јесте развио ову општину и завичај, и развија га.
 
-За сваку похвалу је замах пољопривреде и привреде, кога не би било да локална угљевичка власт није помогла многе фирме и радње у крајима остварују зараде, задржавају наша чеда на кућним огњиштима, дају им бољи живот и просперитет. Милина је, кад дође берба, не само шљиве, кад се у нашим селима ради као у кошницама и кад се за наше воће отимају најчувенији купци на свијету. И недавни Међународни сајам шљиве, воћних ракија и меда, чији сам утемељивач, показао је да смо остварили огромне успијехе,и у квалитету и у квантитету наших производа и у њиховој промоцији и продаји далеко ван граница и Угљевика,и Републике Српске и БиХ,и региона-напомиње Јовичић.
 
Он каже да је вјеровао од првог свог радног дана, у прогрес овог краја, са тимом локалне самоуправе на чијем је челу начелник Василије Перић.
 
-Иако је, често, био неоправдано прозиван што општина улаже у развој наших фирми, радњи али и многих наших домаћинстава, створили смо огроман број сјајних домаћина. Потенцирам домаћина, српских домаћина, не газда који нека лоша и тазе категорија и асоцира на оне који су, на брз начин, кад нам је већини било најтеже, стекли, без знања и зноја, неслућени иметак-наводи Јовичић.
 
Данас, више него икад, наглашава Јовичић, вјерујемо у прогрес, не само подмајевичког краја, већ и наше Мајевице, која је, као ријетко ко вратила расејање у завичај.
 
-На најбољи начин вјерујемо у Семберију, која, народски речено, под вођством наших страначких колега годинама, постаје све значајнији центар и једно од најпожељнијих мјеста за живот на лијевој и десној обали и Дрине и Саве-рекао је Јовичић.
 
Поносан је, истиче Јовичић као спортиста, на све успијехе у угљевичко-бијељинском и лопарском крају.

-Поносан сам и срећан и знам да мора да буде и још боље. Стајања нема. И због нас, и због наше Републике Српске и због наших младих покољења. Ту сам да дам све од себе да читава ова регија буде ваљано сматрана, заступљена и поштована од свих власти. Ушао сам у ову изборну трку, са својом биографијом, али и огромним капиталом рада оних који ме подржавају. На мени је, кад побиједимо, да све то, не само браним, већ да то додатно подржим, заштитим, промовишем и штитим. Они који ме познају знају да то добро знам и да ме, поред осталог, не треба нико да подучава шта је патриотизам, јер сам са тим рођен као чедо завичаја из Угљевичке Обријежи-закључује Јовичић.