КОНФЕРЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ: ЛИЈЕКОВИ У СРПСКОЈ И ДО ЧЕТИРИ ПУТА СКУПЉИ НЕГО У СРБИЈИ :: Semberija INFO ::

 

КОНФЕРЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ: ЛИЈЕКОВИ У СРПСКОЈ И ДО ЧЕТИРИ ПУТА СКУПЉИ НЕГО У СРБИЈИ


На високе и неприхватљиве цијене лијекова у Републици Српској, указао је Срђан Мијатовић на конференцији за новинаре као носилац листе Изборне јдинице шест Социјалистичке партије Српске.

-Лијекови које купују наши грађани, скупљи су и до четири пута у Републици Српској него у Србији, коју доживљавам и сматрам братском земљом, као и многи наши грађани“, рекао је Мијатовић. Он је, поредећи цијене лијекова у Републици Српској и Србији, констатовао да се Република Српска према својим грађанима не понаша братски.



- Јесу ли наши пријатељи, браћа, кумови гинули за Српску да би се ово дешавало? Сви добро знамо како се Република стварала 1992. године уз много проливене крви. Доведени смо у ситуацију након свега, да се многи политичари диче Републиком Српском, а заправо, цијена лијекова је један од правих примјера таме у којој живе грађани Српске“, нагласио је Мијатовић и поручио да је циљ Социјалистичке партије Српске да таму  у Српској замијени свјетлост.

-Кад будем народни посланик у Народној скупштини Републиек Српске, трудићу се и борити да ову област законски уредимо, јер цијене лијекова морају бити знатно ниже него сада. Трудићемо се свим заједничким снагама да вратимо достојанство нашим суграђанима, јер свако има право на живот достојан човјека“, поручио је Мијатовић и позвао суграђане да изађу на изборе 2. октобра и гласају за Социјалистичку партију Српске-Горан Селак, јер члановима и симапатизерима ове странке „Српска је изнад свега“.

Семберија инфо