Будимир Игњатов (НПС): Морамо сачувати јединство и идентитет српског народа :: Semberija INFO ::

 

Будимир Игњатов (НПС): Морамо сачувати јединство и идентитет српског народа


Будимир Игњатов, кандидат Народне партије Српске за посланика у Народној скупштини Републике Српске, истиче да борба за уставна права Републике Српске и српског народа у Босни и Херцеговини мора да буде први и основни задатак свих српских политичких странака. У супротном, српском народу у Републици Српској и БиХ пријети опасност да изгуби своја уставна и политичка права, и народно јединство, као што се догодило српском народу у Црној Гори.

- Нажалост, сви смо свједоци тешке ситуације у којој се налазе наша браћа у Црној Гори. Под снажним утицајем међународног фактора у Црној Гори је успостављен систем у којем је српски народ лишен уставних, политичких и грађанских права. На удару су се нашли историја и српски идентитет Црне Горе због чега је дошло до тешких подјела у народу, чак и међу рођеном браћом и сестрама у оквиру породица. Покушали су и да отму српске цркве и манастире што је био повод за оне величанствене литије које су поново ујединиле српски народ у Црној Гори. И ми у Републици Српској дали смо пуну подршку јер су литије подршке организоване и у нашим градовима, од Требиња, преко Фоче, Источног Сарајева, Зворника, Бијељине, па све до Бањалуке. Српски народ у Црној Гори је и на парламентарним изборима 30. августа 2020. године извојевао велику побједу. Међутим, та изборна побједа још није донијела пуну слободу јер под утицајем страног фактора се чини све да се избјегне већинска воља бирача. Нажалост, страни центри моћи међу домаћим политичарима увијек пронађу неке који су зарад личног интереса спремни да спроводе њихове циљеве, супротно интересима српског народа, истиче Игњатов.

Будимир Игњатов додаје да народ не смије да дозволи да се у Републици Српској догоди овакав погубни сценарио.
- Историја нас учи да српски народ нема ниједан разлог да вјерује у добре намјере политичког Сарајева и страних амбасада према Републици Српској. Изгледа да се и овдје покушава реализовати исти сценарио подјеле српског народа као у Црној Гори, што је увод у потпуни губитак уставних, политичких и грађанских права. Нажалост, и овдје се води борба за очување јединства и идентитета српског народа у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Због тога су предстојећи избори веома важни, да српски народ покаже јединство и свој слободарски дух, да смо достојни својих славних предака. Републику Српску морају да воде људи који су способни да се одупру политикама које су против интереса нашег народа, односно они који неће зарад својих личних интереса да буду слијепи извршиоци жеља страних амбасада, закључује Будимир Игњатов.