СНСД: ПОКРЕЋЕМО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА ТРНОВА-ЗОВАЦ- МОДРАН. ГРАДСКА УПРАВА „ЗАГУБИЛА“ ПРОЈЕКАТ :: Semberija INFO ::

 

СНСД: ПОКРЕЋЕМО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА ТРНОВА-ЗОВАЦ- МОДРАН. ГРАДСКА УПРАВА „ЗАГУБИЛА“ ПРОЈЕКАТ


Одборници СНСД ће хитно покренути иницијативу у Скупштини града Бијељине за асфалтирање пута у дијелу Сувог Поља дужине 1,5 километара који спаја три насеља Трнову, Модран и Суво Поље,  јер Градска управа у Бијељини годинама упорно игнорише захтјеве ове мјесне заједнице. Ово је резултат посјете одборника  и кандидата за посланике СНСД у Народној скупштини Републике Српске домаћинству Милорада Драгичевића у насељу Зовац.

Народни посланици СНСД ће, на нивоу Републике, заступати интересе грађана и уложити напор да у складу са законом, утичу на институције у вези са надгледањем поштовања процедура и рокова за одређених за поступање Управе, поготову јер овај пут спаја и двије општине: Бијељину и Угљевик.

„Од 2018. године до данас више пута смо се обраћали Градској управи у Бијељини и никада нисмо добили никакав одговор. У мају 2020. године смо, заједно са мјештанима, поново предали пројекат након што нам је речено да не могу да пронађу онај из 2018. године. Пошто се стари некако изгубио ми смо морали поново да прикупљамо сву документацију и израдимо пројекат“ појаснила  предсједник Мјесне заједнице у Сувом Пољу Славица Обреновић, иницијатор овог састанка.



Одборник у Скупштини града и кандидат за Народног посланика Данијела Ђукин преузела је обавезу да у име СНСД покрене иницијативу за асфалтирање пута и постави питање неодговорног понашања Градске управе.
,,СНСД стално упозорава на неодговорност и нерад Градске управе и градоначелника, који на то шаље медијске поруке како ми желимо да га смијенимо само због власти. Ево нас након двије године његовог нерада, на терену, гдје често слушамо овакве приче и гдје људи траже помоћ директно од нас. Нема Бијељина времена, нема овај народ времена да чека да се Петровић пробуди. СНСД не треба власт ради власти, СНСД има капацитет и људе који хоће да раде,“  рекла је Ђукин.

Народни посланици и кандидати на овим изборима за исту функцију Милица Ловрић и Драган Кнежевић  сагласни су да се овдје ради о надлежности градске управе, али су обећали да ће дати лични допринос и испратити све активности на рјешавању овог и свих других питања у мјесним заједницама на подручју Семберије и Мајевице.
Ни Ловрић, ни Кнежевић нису крили задовољство и бројем присутних и квалитетом расправе.

Благоје Спасојевић, предсједник Мјесног одбора СНСД каже да је изузетно задовољан што су и посланици и одборници били на терену и разговарали са Драгичевићем и комшијама о конкретним рјешењима.
Посебно јер се ради о слабије насељеном дијелу села и домаћинствима која, због разуђености, никада нису могли сами финансирати реализацију пројеката какви се проводе у Сувом Пољу.



„Почетком године смо извршили реконструкцију нисконапонске мреже коју је оштетио снијег због чега у неким насељима више дана није било струје. Тренутно се реконструише нисконапонска мрежа  уз магистрални пут Бијељина – Тузла. Поставили смо и стубове расвјете и завршићемо и тај дио посла. Градски одбор СНСД је обезбиједио помоћ фудбалском клубу. И на крају, неколико младих људи из овог села је добило посао у претходних годину дана у приватном или јавном сектору“ рекао је Спасојевић.

Спасојевић је истакао да се оваквим посјетама ,,не траже само нечији гласови“ него се залагање за  рурални развој проводи на терену, давањем подршке оним насељима која сама не могу реализовати пројекте који имају општи значај.