Војин Митровић: ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА СРБИЈЕ И ВУЧИЋА НАРОДУ И ВЛАСТИ СРПСКЕ - СУТРА СВЕЧАНО ОБИЉЕЖАВАЊЕ ПОЧЕТКА ИЗГРАДЊЕ ДИОНИЦЕ АУТО-ПУТА РАЧА – БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

Војин Митровић: ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА СРБИЈЕ И ВУЧИЋА НАРОДУ И ВЛАСТИ СРПСКЕ - СУТРА СВЕЧАНО ОБИЉЕЖАВАЊЕ ПОЧЕТКА ИЗГРАДЊЕ ДИОНИЦЕ АУТО-ПУТА РАЧА – БИЈЕЉИНА


Министар комуникација и транспорта БиХ Војин Митровић изјавио је да је сутра велики дан за Републику Српску јер ће делегације РС и Србије озваничити почетак изградње 20 километара ауто-пута Рача - Бијељина, чију изградњу  Влада Србије и предсједник Александар Вучић подржавају са 100 милиона евра, што су изузетно значајна средства.

Војин Митровић, који је носилац листе СНСД-а за Народну скупштину. изразио је захвалност Вучићу, Влади Србије и народу Србије.

“Ова директна подршка Србима у Републици Српској показује и Вучићево уважавање Владе коју предводи Радован Вишковић, те предсједница РС Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик”, изјавио је Митровић.

Према његовим ријечима, ауто-пут Рача – Бијељина, који ће бити саставни дио будућих ауто-путева Бања Лука – Београд и Београд – Сарајево,  је од изузетног значаја за Србе са обје стране ријеке Дрине.

Говорећи о Дану српског јединства и српске заставе - 15. септембру, Митровић је рекао да је то велики дан за српски народ без обзира гдје живе и велики дан за Бијељину у коју сутра долази предсједник Србије Александар Вучић са делагацијом Србије и почињу радови на изградњи ауто-пута.

Он је најавио да сутра у 9.00 часова почиње изградња ауто-пута од изузетног значаја за Семберију и Републику Српску, истичући да се инфраструктура у посљедње вријеме убрзано гради и да Република Српска до сада има 120 километара ауто-пута.

“Према пројектима који су у фази рада, ми ћемо се у наредних пет година спојити ауто-путем са Београдом, а најзначајнија је у овом тренутку директна подршка предсједника Вучића и Владе Србије представницима власти у Републици Српској, Додику, Цвијановићевој и Вишковићу, као и народу Српске", нагласио је Митровић.

Александар Ђурђевић предсједник Скупштине града Бијељина,  изјавио је да је лијепа симболика у томе што сутра у Бијељини Србија и Српска обиљежавају заједнички празник и почетак изградње још једне дионице ауто-пута који ће их за сва времена повезати.

Према његовим ријечима, и на примјеру овог пројекта види да СНСД спроводи политике које су на корист свих грађана Републике Српске.

Он је позвао грађане да се сутра придруже обиљежавању великог празника на тргу у Бијељини у 11.00 часова и почетку радова на изградњи дионице ауто-пута, истичући да је сутра потребно поруку јединства и окупљености.

Златан Лазаревић, одборник у Скупштини Града Бијељина и кандидат СНСД-а за Народну скупштину РС, изјавио је да је сутра неопходно послати поруку свим пријатељима у свијету, али и  непријатељима, да су Срби јединствени и да их никакве силе не могу раставити.

“Сутра је велики дан у историји Бијељине као домаћина прославе заједничког празника Српске и Србије и отварања радова на изградњи дионице ауто-пута ка Београду”, изјавио је Лазаревић.

Дионица ауто-пута Рача-Бијељина дуга је 20 километара и саставни је дио будућих ауто-путева Бањалука-Бијељина-Београд и Београд-Сарајево.

Градиће је конзорцијум који чине фирме "Интеграл инжењеринг" Лакташи, "Србијаауто-пут" Београд и Институт за грађевинарство "ИГ" Бањалука.

Пројекат ће бити финансиран средствима влада Републике Српске и Србије. 


Семберија инфо - З. Кусмук