СЛАВЕНКО РИСТИЋ У ГЛОГОВЦУ: ПОГИНУЛИХ БОРАЦА И ЊИХОВИХ ПОРОДИЦА МОРАМО СЕ СЈЕЋАТИ СВАКОГ ДАНА :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕНКО РИСТИЋ У ГЛОГОВЦУ: ПОГИНУЛИХ БОРАЦА И ЊИХОВИХ ПОРОДИЦА МОРАМО СЕ СЈЕЋАТИ СВАКОГ ДАНА


- Погинули борци Одбрамбено-отаџбинског рата из Глоговца и цијеле Републике Српске заслужују да их се сваког дана сјећамо јер су за будућност наше дјеце и унука дали оно највриједније – њихове животе, поручио је данас у Глоговцу кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Славенко Ристић.
 
Он је у разговору са мјештанима и борцима Глоговца истакао да је српски народ у посљедњем рату поднио огромне жртве, али да је зато подигао своју задужбину – Републику Српску.
 

- Наша и будуће генерације имају задатак да је сачувају – нагласио је Ристић након парастоса погинулим борцима села Глоговац.

Предсједник Борачке организације Глоговац Владо Савић рекао је да је у Одбрамбено-отаџбинском рату страдало пет бораца из Глоговца, којима је подигнут споменик 1998. године.


 

- У Другом свјетском рату страдало је 30 одсто становништва Глоговца, а у посљедњем смо изгубили пет наших сјајних бораца. У току је реконструкција споменика која ће бити завршена у наредних десетак дана, а ми ћемо наставити да се сјећамо наше најхрабрије браће – закључио је Савић.