Ристић донацијом подржао Сигурну кућу и разговарао о важности Алиментационог фонда :: Semberija INFO ::

 

Ристић донацијом подржао Сигурну кућу и разговарао о важности Алиментационог фонда


Кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Славенко Ристић разговарао је са чланицама Фондације „Лара“ из Бијељине о важности усвајања Закона о привременом издржавању дјеце којим би био успостављен алиментациони фонд, те донирао средства за подршку раду Сигурне куће коју је ова невладина организација основала 2012. године.



Ристић је навео да ће се у посланичком мандату, уколико га освоји, залагати за што брже усвајање  Закона о привременом издржавању дјеце, у јавности названом и Закон о Алиментационом фонду, који се за сада налази у форми нацрта.

- То би значајно побољшало положај самохраних родитеља, односно осигурало материјално збрињавање дјеце након развода родитеља. Сматрам да је ово законско рјешење квалитетно и неопходно, о чему сам се консултовао са Савјетом за правна питања Републичке странке Српске, а желим да о томе поразговарам и овдје у Фондацији „Лара“, као једној од најпрепознатљивијих организација када је ријеч о заштити права жена, посебно рањивих категорија – истакао је Ристић.



Он је нагласио да му је драго што РСС, странка чији је лидер, већ има добру сарадњу са „Ларом“.

- Током прошлогодишње прославе 8. марта, чланице РСС су откупиле одређене производе које својеручно израђују жене из Сигурне куће, јер смо жељели да им дамо подршку. Неке од представница „Ларе“ познајем лично и желим да захвалим за прилику да додатно будем упознат о проблемима у остваривању права жена и да заједно договоримо начине даљег дјеловања – додао је Ристић.



Координаторка Сигурне куће Милка Стевић захвалила је Славенку Ристићу на урученој донацији и интересовању за рад Фондације „Лара“, те истакла да би усвајање Закона о привременом издржавању дјеце био важан корак у постизању права за самохране родитеље, али и дјецу.


Републичка странка Српске