ЛАЗАРЕВИЋ: СНСД ЈЕ ДАНАС ПОКРЕТ НАРОДА ЗА ОЧУВАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛАЗАРЕВИЋ: СНСД ЈЕ ДАНАС ПОКРЕТ НАРОДА ЗА ОЧУВАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске на Листи СНСД из Изборне јединице 6 Златан Лазаревић  је на окупљањима симпатизера ове странке у Балатуну истакао да је СНСД постао државотворни покрет народа и да је на овим изборима битно да се то покаже како би се спријечили покушаји дестабилизације Републике Српске. 
Због тога је битно и да се на мјесту предсједнике Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ нађу провјерени политичари Милорад Додик и Жељка Цвијановић, јер је највећи удар који долази извана управо на те позиције.



„Данас је СНСД покрет народа, оно што је СДС био 90-их година. Свједоци сте да су се у задњих пет година све патриоте из СДС-а окупиле око Милорада Додика. СДС више није што је био, а за ПДП не знам ни шта је, јер је настао као пројекат енглеске амбасаде. Зато је данас битно да СНСД побиједи и да сачувамо тековине Републике Српске“ рекао је Лазаревић.
Лазаревић је истакао да су и чланови СДС из Семберије који су почетком деведесетих одбранили Семберију данас уз СНСД и посебно поздравио кандидата на листи СНСД за Народну скупштину, жену мајора ВРС Бранку Савчић. 
Он је упозорио и на акцију Олуја и протјеривање Срба са простора Крајине, чему су свједочили и становници Балатуна, Међаша и Трњака окупљених на овом скупу.



„Ови глумци из опозиције, посебно њихови ментори који их обучавају имају своје задатке и циљеве и не дај боже да се и овдје нешто слично деси. Видите шта се дешава Украјини. Промјене се дешавају и у Западним земљама. Њиховим политичарима треба медијска прича о успјеху, да негдје покажу снагу. Да бисмо то предуприједили битно је да изаберемо људе који ће наставити дјеловање кроз државотворни покрет, а то су данас посланици окупљени око СНСД, Милорад Додик и Жељка Цвијановић“ истакао је Лазаревић.
Он је упозорио и на „дефетизам који шири БН телевизија“ сталним оптуживањем оних који чувају Републику Српску, причајући о СНСД као некаквој секти.
„Они имају свој интерес. Владо Тришић подржава Јелену Тривић и Мирка Шаровића и имаће користи од дестабилизације Српске и унитаризације БиХ. Добијаће новац, само је питање како ће бити нама“, рекао је Лазаревић.
Пољопривредницима из Балатуна, Међаша, Трњака и других села окупљеним на трибини је најавио да ће градски Аграрни фонд до краја године тражити ребаланс градског буџета за интервенције у пољопривреди са 1,7 на 2,5 милиона КМ како би се обезбиједила помоћ произвођачима у санацији штетних утицаја суше.
 Истовремено је на нивоу Републике Српске усвојен буџет од 150 милиона КМ за подстицаје у пољопривреди за 2023. годину, док је подстицај за сјетву пшенице повећан са 300 на 500 КМ.



 Лазаревић је заједно са кандидатима СНСД за посланике разговарао и са домаћинима из Међаша који су се окупили на већем скупу у домаћинству Рада Маркановића.
„Долазак људи и директан разговор са народним посланицима је пут којим треба да идемо. Наш заједнички циљ је договор са народом за очување и напредак Републике Српске, развој Семберије и сваког домаћинства,“ истакао је Лазаревић.
Он је позвао симпатизере да аргументе које су чули подијеле са комшијама, кумовима, пријатељима и нагласе важност да другог октобра подрже кандидате СНСД за посланике, Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.