РАЗГОВОР СА СЛАВЕНКОМ РИСТИЋЕМ: КАД НЕШТО ИСКРЕНО ЖЕЛИТЕ, ПРОНАЋИ ЋЕТЕ НАЧИН ДА ТО И ОСТВАРИТЕ :: Semberija INFO ::

 

РАЗГОВОР СА СЛАВЕНКОМ РИСТИЋЕМ: КАД НЕШТО ИСКРЕНО ЖЕЛИТЕ, ПРОНАЋИ ЋЕТЕ НАЧИН ДА ТО И ОСТВАРИТЕ


У Бијељини је вечерас одржан разговор са успјешним привредником, предсједником Управног одбора Техничког ремонта Братунац и власником предузећа „Елвако МетПро“ Славенком Ристићем. На изузетно посјећеном догађају Ристић је са грађанима Семберије подијелио своја животна искуства о школовању, пословима које је радио, привредним подухватима и разлозима повртака у Бијељину и Републику Српску.
 
- У животу сам се водио изреком – „Кад желите нешто да урадите, тражите начин. Кад нешто не желите, тражите разлог.“ Срећан сам што сам се вечерас са овим драгим људима присјетио дјетињства у Бијељини, првих правих пријатељстава, бављења спортом, али и даљег животног пута који није био лак. Међутим, никада нисам пристајао на препреке и увијек сам знао да за сваки проблем мора постојати рјешење. Тако сам подигао из пепела и ТРБ и „Елвако“, а што је најважније, дао сам људима примјер да могу да живе у својој земљи, од свога рада – истакао је Ристић.


 
Он је нагласио да је најбоља потврда томе да је изабрао исправан пут, данашње потписивање уговора између бијељинског „Елвака МетПро“ и државне италијанске компаније „Терна“, који је омогућио запошљавање нових 15 радника.
 
- У сриједу у Братунцу у ТРБ-у представљамо ново оклопно возило „Вихор“, о којем већ мјесецима пишу страни стручни часописи, као уосталом и о „Деспоту“. Ипак, ништа од тога не бих постигао да нисам вјеровао у наш највећи ресурс – људе, али и они у мене. Ако смо могли да са производима из Братунца и Бијељине постанемо познати на свјетском тржишту, онда је могуће и да Бијељина има ауто-пут, слободну зону, још више развијену пољопривреду. Промијенимо свијест, промијенићемо свијет – поручио је Ристић.


 
Он је додао да све што ради, чини због будућности Републике Српске и младих људи који треба да оснивају породице на својим огњиштима.
 
Међу више десетина младих који су имали прилику да упознају животни пут овог великог хуманитарца, привредника и визионара, био је и Славиша Станимировић, дипломирани машински инжењер.
 
- Током студија, једно вријеме сам примао стипендију Техничког ремонта Братунац, гдје сам одрадио и приправнички стаж. Након факултета, добио сам прилику да радим у ТРБ-у, гдје сам и данас запослен, на мјесту инжењера конструктора – рекао је Станимировић.
 
Иницијатор „Разговора са Славенком Ристићем“, омладинац Бане Стајић, истакао је да ће сличне тематске вечери са истакнутим привредницима бити организоване и у наредном периоду.


 
- Млади желе да чују позитивне примјере, а многи ће након вечерашњег разговора сигурно имати храбрости да покушају да реализују неке од својих идеја. Увијек је инспиративно слушати људе који имају тако велико животно искуство, попут Славенка Ристића – закључио је Стајић.