ЧУБРИЛОВИЋ: БИЋЕМО НЕЗАОБИЛАЗАН ФАКТОР ОДЛУЧИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ЧУБРИЛОВИЋ: БИЋЕМО НЕЗАОБИЛАЗАН ФАКТОР ОДЛУЧИВАЊА


Веома смо оптимистични и очекујемо да ћемо освојити најмање шест мандата у Народној скупштини Републике Српске и најмање један мандат у Парламентарној скупштини БиХ, чиме ће Демос бити незаобилазан фактор одлучивања и један од стубова стабилне власти у Републици Српској, рекао је за "Независне новине", Недељко Чубриловић, носилац листе Демоса за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три.
Чубриловић је нагласио да је увјерен да ће ова странка остварити изванредан резултат на општим изборима.

Демос ће први пут самостално наступити на општим изборима у БиХ. Каква су ваша очекивања од 2. октобра?

​ЧУБРИЛОВИЋ: Најновија истраживања показују да Демос ужива значајну подршку народа широм Републике Српске. То се јасно види и на свим нашим предизборним скуповима. Идеја Демоса о изналажењу компромисних рјешења веома је прихваћена у народу! Све то јасно говори да смо препознати као озбиљна, одговорна, умјерена, прагматична и принципијелна политичка опција којој су Република Српска и интереси нашег народа на првом мјесту.
Зато смирено и достојанствено дочекујемо 2. октобар. Водили смо умјерену и коректну кампању и 3. октобра ми ћемо моћи свима да погледамо у очи.

Када су у питању посланички мандати, шта је то што би задовољило Демос како на нивоу Републике Српске, тако и на нивоу БиХ?

ЧУБРИЛОВИЋ: Сви подаци са терена и наше анализе говоре о расту рејтинга Демоса. Искрено, веома смо оптимистични и очекујемо да ћемо освојити најмање шест мандата у Народној скупштини Републике Српске и најмање један мандат у Парламентарној скупштини БиХ, чиме ће Демос бити незаобилазан фактор одлучивања и један од стубова стабилне власти у Републици Српској.
Наши кандидати су успјешни људи, професионално остварени и доказани у својим срединама. Први пут излазимо на парламентарне изборе, али искуство је на нашој страни.
Учествовали смо у доношењу важних, историјских одлука за Републику Српску. Кандидати Демоса су препознати као људи којима се вјерује. Глас за Демос је глас за одговорност, политички дијалог, компромис, дјела и резултате!

За шта се залаже ваша странка и која је то политика на којој инсистирате?

ЧУБРИЛОВИЋ: Желимо да учешћем у власти наставимо са спровођењем наших програмских циљева и дамо допринос даљем јачању уставне позиције Републике Српске, економском и привредном развоју и побошљању животног стандрад грађана, на бази дијалога и прихватљивих рјешења. Демос се залаже за све оно што је добро и позитивно, што доноси корист нашем народу. Политику схватамо као вјештину могућег, боримо се за оно што је реално и оствариво, без великих, тешких и, најчешће, празних ријечи.
На првом мјесту, залажемо се за очување дејтонске позиције Републике Српске, јер то је први и најважнији политички и национални циљ и то је наша обавеза према свим погинулим борцима. То је наш слободарски и патриотски принцип! Истовремено, улажемо напоре да се код нас живи што боље, да асфалт, вода и струја дођу у свако насеље, да оживимо села, да имамо још боље опремљене школе и савременије болнице, да млади остану овдје и да живе добро и поштено од свог рада.
Посебну пажњу посвећујемо наталитету те његовању традиционалне и здраве породице. Наш циљ је стабилна и просперитетна Република Српска!

С обзиром на чињеницу да немате појединачне кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, шта очекујете од заједничких кандидата и зашто ћете их подржати?

ЧУБРИЛОВИЋ: Демос, као један од потписника Споразума о заједничком наступу на изборима владајућих партија, даје пуну подршку заједничким кандидатима за предсједника Републике Српске Милораду Додику и за српског члана Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић. То су ипак најискуснији и најбољи кандидати за инокосне функције.
Увјерени смо да су у вријеме актуелне глобалне политичке, економске и енергетске кризе, праћене безбједносним пријетњама у свијету и региону те унутрашњим проблемима и сукобима у БиХ и сталним сарајевским ударима на Српску, Милорад Додик и Жељка Цвијановић најбољи и најсигурнији избор за грађане Републике Српске. Увјерени смо у њихову убједљиву побједу како бисмо заједно наставили да јачамо Српску!

Уколико резултати не буду онакви какве очекујете, да ли остајете заговорници своје политике и политике блока којем тренутно припадате?

ЧУБРИЛОВИЋ: Демос ће увијек и у свакој прилици одлучно спроводити своју принципијелну политику, чија суштина је очување, стабилност и развој Републике Српске! Демос је увијек уз народ и са народом, јер и сама ријеч Демос значи - народ. Увјерен сам да народ препознаје нашу политику и да ће у великом броју подржати наше листе на предстојећим парламентарним изборима.

(Независне)