ФК „СЛОГА ЈУНАЈТЕД“, МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ВУК КАРАЏИЋ :: Semberija INFO ::

 

ФК „СЛОГА ЈУНАЈТЕД“, МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ВУК КАРАЏИЋ


Захваљујучи посланику у НСРС Милици Ловрић, а самим тим и Влади Републике Српске, иницијатива Фудбалског клуба „Слога јунајтед“ из мјесне заједнице Вук Караџић који има око 130 спортиста, наишла је на разумијевање и финансијску помоћ за изградњу инфраструктуре и потребе клуба, који тренутно има око 130 чланова и успјешну Школу фудбала.

-Лијеп је осјећај кад иницијативу са локалног, реализујете на републичком нивоу. Ентузијасти клуба, тренери, обратили су ми се са иницијативом, а потом и захтјевом, што сам свакако схватила као задатак који је вриједан труда и залагања, јер је ријеч о спорту, а спорт, посебно за нашу дјецу, значи здрав начин живота. Морам нагласити да је захтјев наишао на изузетну подршку српског члана Предсједништва Милорада Додика и предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, као и Министарства за породицу, омладину и спорт. Пројекат је прихавћен и одобрена су средства за уређење спортског терена и све друго што је потребно да овај простор задовољи стандарде квалитетних тренинга и спортских надметања“, рекла је Ловрићева и нагласила да је Влада Републике Српске на челу са СНСД-ом и овим гестом показала да води рачуна о младим нараштајима и њиховим потребама.



-Уређењем стадиона наша дјеца, њихови родитељи, али локална заједница добијају мјесто које ће бити наш понос, старији спортисти такође добијају одличне услове за спортске активности, а цјелокупна друштвена заједница добија оно ћему сви тежимо, да нам дјеца живе здраво и у спортском духу“, рекла је Ловрићева. Задовољство што је Влада РС на челу са СНСД-ом имала разумијевања за потребе ФК „Слога јунајтед“, изразио је и Владимир Радуловић чији син тренира у Школи фудбала.

-Спорт и здрав начин живота су нешто што је потребно свима, а посебно за нашу дјецу. Овај клуб много пажње поклања спорту, а прије три године су почели и са Школом фудбала, што смо, ми родитељи, поздравили. Посебно нас радује што је клуб наишао и на подршку Владе РС, ресорног министарства, српског члана Пресједништва Милорада Додика и предсједнице Српске  Жељке Цвијановић, а свакако да радује и максимална подршка посланика Милице Ловрић, која се заложила за нашу дјецу и ФК „Слога јунајтед“, рекао је Радуловић. Захвалицу посланику Милици Ловрић у име клуба и родитеља, уручио је тренер у омладинском фудбалском клубу „Слога јунајтед“Бориша Бодирога.

-Најљепша ствар која је могла да нам се деси у протекле три године од кад постоји омладински клуб и који има око 100 чланова, десила се. Иницијатива коју смо поднијели и за коју се заложила посланик Милица Ловрић, подржана је од Владе РС и ресорног министарства, а средства која ће бити уложена за инфраструктуру допринијеће афирмацији спорта на овим просторима“, рекао је Бодирога и посланику Милици Ловрић се захвалио и што се као љекар ангажује да прегледа чланове клуба.

(Семберија инфо)