ГЛАСАЈТЕ ЗА СВОЈ ПРОСПЕРИТЕТ И БОЉУ БУДУЋНОСТ - ГЛАСАЈТЕ ЗА ДЕМОС :: Semberija INFO ::

 

ГЛАСАЈТЕ ЗА СВОЈ ПРОСПЕРИТЕТ И БОЉУ БУДУЋНОСТ - ГЛАСАЈТЕ ЗА ДЕМОС


У препуној сали Центра за културу вечерас је одржана завршна предизборна трибина Демократског савеза - ДЕМОС, на којој су представљени кандидати ове политичке партије за Народну Скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ на предстојећим парламентарним изборима.



Носилац посланичке листе ДЕМОС-а за Народну скупштину РС у Изборној јединици шест Милан Дакић, изјавио је да је ДЕМОС у једној мирној атмосфери, без прозивања других, успио да приведе крају ову предизборну кампању.
“Грађанима, симпатизерима и члановима представили смо се на достојанствен начин, показавши ко смо, шта смо и какве су наше могућности да им помогнемо, када је у питању однос политике и реалног живота. ДЕМОС је млада политичка партија и ово су наши први парламентарни избори на којима ћемо потврдити своје достојанство”, изјавио је Милан Дакић, захваливши се медијима на коректној сарадњи, уз слоган: “ДЕМОС без дилеме” и позвавши симпатизере И чланове ове странке да у недјељу гласају за кандидате ДЕМОС-а, те за кандидате СНСД-а  за предсједника Републике Српске  и српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика и Жељку Цвијановић.



Чедомир Стојановић, носилац листе ДЕМОС- а за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици два,  изјавио је да је ДЕМОС у протеклих тридесетак дана кампање покушао  грађанима да реално прикаже квалитет кандидата које је одабрао за ове изборе.



 “Истовремено, настојали смо да грађанима представимо наше резултате, наша дјела и визију за будућност. ДЕМОС је на добром путу да испуни своје планове који су постављени на почетку кампање, а то је минимално шест посланика у Народној Скупштини Републике Српске и једног посланика у Парламентарној скупштини БиХ. Рачунамо на једног сигурног посланика у Изборној јединици шест за Народну скупштину, јер очекујемо да освојимо зацртаних око девет и по хиљада гласова. Што се тиче Изборне јединице два за Парламентарну скупштину БИХ, очекујемо, такође, и мандат у Парламентарној скупштини БиХ. Захваљујем медијима на објективном извјештавању”, изјавио је Чедомир Стојановић.



Предсједник Демократског савеза - ДЕМОС Недељко Чубриловић позвао је грађане да гласају за компромисна рјешења и за политику договарања.



“Позивам грађане да гласају за ДЕМОС, јер ће на тај начин имати гаранцију за свој просперитет, бољу будућност и сигурније сутра за све наше грађане. ДЕМОС је прошао кроз ову прву кампању за парламентарне изборе тако што је промовисао своје идеје, очекујући од грађана разумијевање. Гласамо за нормалност, тражимо нормалност и вјерујемо да ће грађани препознати овај пут”, изјавио је Чубриловић.

 На завршној предизборној трибини ДЕМОС-а у Бијељини обратио се и предсједник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор, истакавши да је почаствован што присуствује завршној конвенцији ДЕМОС-а у Бијељини.



“Са господином Чубриловићем везује ме десетогодишње пријатељство које је допринијело јачању институционалне сарадње Скупштине Војводине и Народне скупштине Републике Српске. Вјерујем да ћемо и послије другог октобра наставити ту сарадњу. То значи да вјерујем у то да ће ДЕМОС реализовати изборни резултат који прижељкује, истакао је Иштван Пастор, предсједник Скупштине Војводине.

(Семберија Инфо)