Атмосфера на биралиштима у Семберији: За бољу будућност друштва и наше дјеце :: Semberija INFO ::

 

Атмосфера на биралиштима у Семберији: За бољу будућност друштва и наше дјеце


Јутрос око осам часова градоначелник Бијељине Љубиша Петровић гласао је на гласачком мјесту у Доњем Црњелову и том приликом позвао је све бираче да данас изађу на биралишта.



“Нико не треба да данас остане код куће. У складу са својом слободном, демократском вољом треба свако да искористи основно грађанско право и да бира људе који могу допринијети бољој будућности нашег друштва и наше дјеце. Важно је да изборни дан прође у фер и демократској атмосфери, без икаквих манипулација и без покушаја изборне крађе. Нека побиједи слобода и демократија, а бирачи нека гласају срцем”, поручио је градоначелник Петровић.

Мићо Живић, предсједник Мјесне заједнице Доње Црњелово, каже да очекује фер и слободне изборе.
“Избори у нашем селу протичу у мирној, демократској атмосфери. Никада овдје није било ексцеса, неправилности и проблема. Побједницима ћемо честитати на крају”, каже Живић, истичући да у овом семберском селу има 2.100 регистрованих бирача.



Богдан Тадић, мјештанин Доњег Црњелова каже да очекује фер и коректне изборе и добре изборне резултате.
Бошко Вујић каже да очекује бољитак у сваком смислу.
“Мислим да ће нам бити боље, иако нам је и до сада било добро. Република Српска је млада република, за младе људе очекујем више посла”, каже Вујић.

Велика излазност биљежи се и на бирачким мјестима у Великој Обарској, у Основној школи “Петар Петровић Његош”. За сат времена на једном бирачком мјесту гласало је педесетак мјештана. Избори у овом селу протичу у мирној и демократској атмосфери.

Испред  просторија Мјесне заједнице “Дашница” рано јутрос велики број грађана чекао је да оствари своје демократско право.
 “Очекујем велику излазност, бар то видим по атмосфери на биралишту. Грађани ће одлучивати по својој вољи и убјеђењу. Сви се надамо нечему бољем”, каже Горан Новаковић.

Љерка Чутурић каже да је њен утисак да ће бити велика излазност на биралиштима у Бијељини.
“ Изашла сам да дам глас за своје кандидате. Подржаћу оне за које мислим да ће понудити најбоља рјешења у будућности за развој и просперитет Републике Српске”, каже Љерка Чутурић.



Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић гласао је на гласачком мјесту у Мјесној заједници “Дашница”.
“Ово је дан када исказујемо своје демократско право, да изађемо на изборе и да своје повјерење дамо оним људима за које рачунамо да су га и заслужили. Дан протиче у складу са изборним правилима. Не очекујем неправилности и тензије на бирачким мјетсима. Мислим да смо коначно дошли на висок ниво међусобног уважавања и толеранције”, изјавио је Недељко Ћорић.


Семберија Инфо