АТМОСФЕРА СА БИРАЧКИХ МЈЕСТА У БИЈЕЉИНИ: ДОБРА ИЗЛАЗНОСТ ГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

АТМОСФЕРА СА БИРАЧКИХ МЈЕСТА У БИЈЕЉИНИ: ДОБРА ИЗЛАЗНОСТ ГРАЂАНА


Од седам часова грађани Бијељине кренули су пут бирачких мјеста како би искористили своје демократско право да гласају. Како је рекла предсједник ГИК Бијељина Дијана Савић Божић, излазност бирача је од  седам до девет часова, већа него ранијих избора, те да је без пристиглих података од седам мобилних тимова и са НН гласачког мјеста, изласност 7,03 посто. Грађанску дужност у раним јутарњим часовима искористио је брачни пар Шљивић.



- Компликована је ситуација у цијелом свијету, али свима нама остаје нада да ће бити боље. Обоје смо пензионери и ми смо релативно задовољни, али наша жеља да наша дјеца и унучад живе боље у мирној и стабилној Републици Српској“, рекли су Шљивићи.



Право гласа искористио је и Миленко Максимовић уз поруку да је сигуран да ће резултат општих избора донијети сигурност и просперитет Републици Српској и позвао грађане да искористе своје право гласа.



Породица Милице Ловрић, стигли су у раним јутарњим часовима на гласачком мјесту са јасном поруком да је неопходно да се у што већем броју одазoвемо на позив да гласамо. 
- Породично смо изашли да искористимо демократско право и свој глас дамо за нашу, још јачу и стабилнију Републику Српску. Увјерена сам да ће грађани масовно изаћи на изборе и да ће гласати за људе који ће се свим срцем борити за политчку стабилност и економски развој Републике Српске“, рекла је Милица Ловрић.



Да је обавеза свих грађана да изађу на изборе, потврдио је и Предраг Новаковић уз поруку да је то начин да изаберу људе  за које сматрају да ће остварити њихове жеље и амбиције.



Милан Дакић, такође је обавио своју грађанску дужност, а како је истакао, „гласао је са увјерењем да ће Република Српска бити економски јака и политички стабилна“. 
- Грађани Републике Српске данас користе своје демократско право да, изласком на биралишта, потврде да смо свјесни значаја данашњег дана. Увјерен сам да ће излазност бити одлична, јер наш данашњи глас је глас за Републику Српску, глас за сигурну и просперитетну будућност свих грађана“, поручио је Дакић.



Породично, на бирачко мјесто стигла је и породица Војина Митровића, како би обавили своју грађанску дужност.
- Очекујем велику изласност и увјерен сам да ће наши грађани гласати за стабилност и даљи напредак Републике Српске. Позивам грађане да у што већем броју изађу на изборе и гласају за јаку Републику Српску“, рекао је Митровић.



Да је данашњи дан, дан демократије и дан кад на сцену ступа воља народа, рекао је и Славиша Вујановић.
- Ја сам већ обавио своју грађанску дужност и искористио право гласа, а од ових избора очекујем да Република Српска опстане, да буде политички стабилна и економски снажна. Позивам све грађане да у што већем броју изађу на своја гласачка мјеста и бирају људе који ће се борити за сигурну будућност свих нас, а посебно младих нараштаја“, рекао је Вујановић.



Грађанску дужност обавио је и Златко Максимовић са супругом, поручивши да сви треба да се појавимо на бирачким мјестима и гласамо успјешну и јаку Републику Српску.



Драгана Кокановић Перић, такође је искористила право гласа и истакла да да сматра да „грађани Републике Српске данас бирају људе који ће се борити за боље сутра, за Републику Српску“. 
- Позивам грађане да масовно изађу на своја гласачка мјеста, да искористе право гласа, изаберу људе који знају како се воли, гради и чува Република и сваки њен грађанин. Својим гласом данас, боримо се за боље сутра свих нас“, поручила је Кокановић Перић.


Семберија инфо - О. Стјепановић