Кајганић за БХРТ: Слободе лишено пет чланова бирачког одбора у Новом Граду :: Semberija INFO ::

 

Кајганић за БХРТ: Слободе лишено пет чланова бирачког одбора у Новом Граду


Фото - Фена
У Новом Граду у Републици Српској утврђене су изборне неправилности због којих је било и хапшења, потврдио је за БХРТ в.д. главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине Миланко Кајганић.

"Јутрос прије отварања гласачког мјеста Хозићи у општини Нови Град, утврђена је неправилност која се односи на то да је на гласачко мјесто унесено негдје око 350 већ испуњених гласачких листића", изјавио је Кајганић за БХРТ.

Он је додао да је Окружно јавно тужилаштво у Приједору издало наредбу за провођење увиђаја који су извршили припадници МУП-а Републике Српске.

"Наређено је лишење слободе пет чланова бирачког одбора. Лица лишена слободе бит ће предата Тужилаштву БиХ из разлога што је на гласачким листићима који су одузети утврђено да су листићи попуњени за нивое власти Босне и Херцеговине, односно чланове Предсједништва БиХ и за Парламентарну скупштину БиХ, из чега произилази да ће за наведено кривично дјело бити надлежно Тужилаштво БиХ", рекао је Кајганић.

Подсјетимо, Општинска изборна комисија (ОИК) Нови Град смијенила је данас бирачки одбор на бирачком мјесту Хозићи, гдје су утврђене неправилности односно означени гласачки листићи за све нивое власти.


​БХРТ