ГРО СНСД БИЈЕЉИНА: ГРАДОНАЧЕЛНИК УПОРНО ЗЛОУПОТРЕБЉАВА ФУНКЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ГРО СНСД БИЈЕЉИНА: ГРАДОНАЧЕЛНИК УПОРНО ЗЛОУПОТРЕБЉАВА ФУНКЦИЈУ


Чистка оних којима је дао привилегије јер „нису показали резултате на изборима“, приморавање приправника и радника на одређено вријеме којима је омогућио запослење у Градској управи да иду на сутрашњи митинг опозиције у Бања Луци, данашњи позив на бојкот и блокаду рада институција Републике Српске и јучерашње држање страначке конференције за штампу у згради Градске управе само су неки од нових показатеља да самозвани „народни градоначелник“ Бијељине потпуно губи компас, повлачи неразумне потезе и злоупотребљава функцију на којој се налази.

Љубиша Петровић из наступа у наступ, показује колико не познаје дужности и обавезе градоначелника, одвојеност институција од политике, али и колико је склон злоупотребама свега и свих искључиво у сврху личне промоције.

Тако се „борац против корупције и за транспарентност рада институција“ мјесецима „не може сјетити“ колико је својих страначких активиста запослио у Градску управу, шта му је у вези тога наложио инспектор, да ли нелегално и без накнаде обрађује државно земљиште, да ли је и колико странака промијенио и колико је личне користи од тога имао. Не одговара ни на питања како је на мјеста директора градских предузећа постављао кадрове СДС и ПДП, да ли је дан прије избора пензионерима додијелио 50 000 KМ из градског буџета, да ли је на дан избора био на гласачким мјестима којима није требао бити... Све оно против чега се наводно „бори“.

ГрО СНСД је забринут чињеницом да Град Бијељина и Семберија у цјелини могу бити жртва оваквог понашања дезорјентисаног појединца са којим је тешко или немогуће водити сврсисходан дијалог и дефинисати приоритетне послове које треба обавити у интересу грађана.
 
Циљ овог оглашавања није критика „градоначелника“ (од тога дижемо руке, јер не вриједи) него позив грађанима на отворен јавни дијалог о томе шта нам је заједно чинити.  
 
Градски одбор
СНСД Бијељина