Ђурђевић: Покушаји дијељења народа и прекрајања изборне воље на улици :: Semberija INFO ::

 

Ђурђевић: Покушаји дијељења народа и прекрајања изборне воље на улици


Члан Главног одбора СНСД из Бијељине Александар Ђурђевић истакао је да резултати избора од 2. октобра показују да Бијељина није ничији ,,бастион“ поготову не СДС, како то тврди ,,виртуелни градоначелник“, него слободан град отворен за све људе који желе напредак Семберије. Ђурђевић је упозорио и на опасност да појединци, незадовољни личним неуспјехом на изборима, покушавају гурнути читаво друштво у нестабилност и неизвјесност.

У писаној изјави достављеној медијима изразио је и сумњу да је опозиција и прије избора имала „припремљен сценарио за прекрајање воље народа“ на уличним протестима.

„Оно што их је омело у том сценарију јесте убједљива побједа воље Републике Српске. Тако, за српског члана Предсједништва БиХ СНСД има око 100 000 гласова предности. За Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ око 150 000, а за Народну скупштину Републике Српске око 100 000 гласова. Укупно СНСД има више гласова него што је добила читава опозиција заједно. То је доказ да су потучени до ногу и да је народ одбацио њихове политике“ истакао је Ђурђевић.

Ако се погледају ови резултати онда се, каже Ђурђевић, јасно види да „не постоји математика“ којом би се резултати могли тако прекројити да кандидат Јелена Тривић добије више гласова од Милорада Додика, будућег предсједника Републике Српске и угрозити његова предност од око 30 000 гласова.

"Врло је опасна и теза опозиције да само они представљају народ, јер на тај начин призивају подјеле и сукобе у Републици Српској. По тој тези, они који су гласали за њих су народ, а сви који нису, и којих је далеко више у Републици Српској су - нешто друго?!“ упозорио је Ђурђевић

И ове, али и  квалификације о некаквим ,,бастионима“ су неодговорне и грађани су  показали шта мисле о њима.

„У наводном "бастиону СДС," како Бијељину назива самозвани ,,народни градоначелник"  листа СНСД је добила повјерење  5 000 грађана више у односу на листу коју је предводио баш Петровић. Кандидат СНСД Жељка Цвијановић имала је 5000 гласова више од кандидата и предсједника СДС Мирка Шаровића. СНСД је више него убједљиво добио повјерење грађана на 3 од 4 нивоа власти. О каквом онда "бастиону" говори Петровић и од чега се уопште брани? Од воље народа?“ упитао је Ђурђевић.

Када су у питању захтјеви за понављањем избора, Ђурђевић је поручио опозицији да прихвате да су грађани рекли своје мишљење и да  је најбоље да „буду стрпљиви и преиспитају грешке, јер ће за четири године поново имати прилику да понуде своје политике на вагу народа“.