СЛАВЕНКО РИСТИЋ: ЦИЉ ПРОТЕСТА ОПОЗИЦИЈЕ ПРЕУЗИМАЊЕ ВЛАСТИ НА НАСИЛАН И НЕЗАКОНИТ НАЧИН :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕНКО РИСТИЋ: ЦИЉ ПРОТЕСТА ОПОЗИЦИЈЕ ПРЕУЗИМАЊЕ ВЛАСТИ НА НАСИЛАН И НЕЗАКОНИТ НАЧИН


Лидер Републичке странке Српске Славенко Ристић оцијенио је да је одлука Централне изборне комисије (ЦИК) о поновном пребројавању гласова за предсједника Републике Српске очигледно резултат непримјереног притиска који су на поједине чланове ЦИК-а извршили представници опозиционих странака и странци који не желе мирну и стабилну ситуацију и власт у Републици Српској.
  • Одлука ЦИК-а преурањена је и нема упориште у закону, о чему свједоче и изјаве оних чланова ЦИК-а на које опозиција у Републици Српској и странци немају директан утицај. Сада је потпуно јасно да је циљ протеста опозиције у Бањалуци преузимање власти на незаконит начин и по сваку цијену, па и по цијену потпуне дестабилизације Републике Српске и њених институција – упозорио је Ристић.
Он је поручио да је на сцени реализација сценарија смишљеног у амбасадама појединих западних држава, с циљем да се насилним путем и административним одлукама пристрасних и незаконито именованих чланова ЦИК-а прекроји воља народа у Републици Српској.
  • И слијепцу је јасно да је опозиција у Републици Српској изгубила с великом разликом на свим нивоима. Ако је Милорад Додик побиједио у више од двије трећине општина и градова у Републици Српској, ако је Жељка Цвијановић направила разлику од 100.000 гласова, ако је СНСД убједљиво најјача партија у БиХ на изборима за Представнички дом Парламента БиХ и ако та иста партија у Народној скупштини Републике Српске има више посланичких мандата него све партије опозиције заједно, онда је савршено јасно шта је поручио српски народ на изборима у Републици Српској. Увјерен сам да би то потврдило и свако поштено бројање гласачких листића – нагласио је Ристић.
Ристић је додао да губитници имају право да се буне, али немају право да дијеле народ и користе непримјерени и уличарски језик мржње и увреда према политичким противницима.
  • Знам шта раде и, нажалост, није ми први пут да то гледам својим очима. Јасно је да многи прижељкују да се у Српској понови већ виђени сценарио из Либије, Египта, Турске, Украјине или српски 5. октобар. Опет би неки да нахушкају Србе на Србе, само да би оправдали повјерење и подршку Запада. Нама у Српској не требају нови глумци попут оног у Украјини. Сви постулати демократије су испоштовани, сви су имали посматраче и могу да се буне, али не могу ништа да руше и неће. Тај филм код нас у Српској неће гледати – поручио је Славенко Ристић.