САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Чланови, активисти и симпатизери СНСД-а, али и огромна већина грађана Бијељине и цијеле Републике Српске са правом гласа рекли су своје на изборима одржаним 02. октобра ове године, а то је убједљива побједа кандидата СНСД-а на сва четири нивоа заједно са коалиционим партнерима. Убијеђен сам и апсолутно вјерујем да руководство СНСД-а заједно са коалиционим партнерима доноси исправне одлуке како би исказана народна воља на недавно одржаним изборима била и званично верификована од стране ЦИК-а након што су то учиниле општинске и градске изборне комисије. Срамотно је да се на овако флагрантан начин крши у овом случају изборни закон и то ни мање, ни више, већ од стране ЦИК-а, чиме се Република Српска, а тиме и БиХ уводи у једну врсту хаоса, безакоња и доводи у опасност све оно што је одбрањено, уређено и изграђено у протеклих тридесет година. 
 
СДС и ПДП заједно са осталим партијама опозиције имали су до сада највећи број посматрача и чланова бирачких одбора који су уредно потписали записнике о проведеним изборима. ОСЦЕ је  изјавио да су избори одржани 02. октобра до сада, најдемократскији и најтранспарентији, а ОХР да су избори протекли у фер и коректној атмосфери, без већих примједби и нерегуларности. ЦИК из дана у дан, па и данас извјештава да СНСД и његови кандидати убједљиво воде на свим нивоима. Поставља се питање, чему онда сав овај циркус, кршење изборног закона и коме он одговара? Из свега наведеног намеће се само један одговор, правни и сваки други хаос одговара само онима којима Српска није на првом мјесту. 
 
Грађани Републике Српске са правом гласа који су изашли 02. октобра на изборе за предсједника Републике изабрали су Милорада Додика, за Српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановића, а листама СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ дали највећу подршку чиме је остварена убједљива побједа на сва четири нивоа.  
 
 Република Српска и њен народ у тридесетогодишњој историји били су изложени и нажалост још увијек су, разним неправдама. Само слогом, јединством и љубави окупљени око Српске претрпјели смо и издржали све и из свега тога излазили смо увијек још сложнији и јачи. 
 
Позивам грађане Бијељине и цијеле Републике Српске да се окупе око институција Републике да остану мирни и прибрани, да не подлијежу било чијим притисцима који за крајњи циљ имају слабљење Српске и њено потпуно урушавање.  
 
Издржаћемо и ову наметнуту неправду, ЈЕР ВОЛИМО СРПСКУ! То нам не може нико оспорити и забранити'', наведено је у саопштењу за јавност Младена Милића, члана Главног одбора СНСД-а Бијељина.