МИТРОВИЋ: ОДБРАНИТИ НАРОДНУ ВОЉУ И ОЧУВАТИ СТАБИЛНОСТ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

МИТРОВИЋ: ОДБРАНИТИ НАРОДНУ ВОЉУ И ОЧУВАТИ СТАБИЛНОСТ СРПСКЕ


Министар промета и комуникација БиХ Војин Митровић изјавио је данас да најновије информације са поновног пребројавања гласачких листића у Зетри потврђују да неће бити одступања у односу на већ утврђени резултат избора у Републици Српској (РС) да је Милорад Додик предсједник РС, а Жељка Цвијановић српски члан Предсједништва БиХ.

“Посљедње информације са поновног пребројавања гласова говоре да је све регуларно и да нема одступања у односу на већ утврђени резултат на гласачким мјестима у РС на једној страни, док је с друге стране евидентно сијање злонамјерних дезинформација о наводним великим грешкама”, истакао је Војин Митровић, који је према прелиминарним резултатима као носилац листе СНСД-а у Изборној једини 6 освојио највећи број гласова.

Према његовим ријечима, управо сијање тих злонамјерних информација о наводним  грешкама током изборног процеса потврђују сумњу да је на сцени свјесни покушај насилног прекрајања изборне воље грађана РС.

“Аутистични покушаји политизоване ЦИК БиХ, међународних фактора и дијела политичког Сарајева, да доведу у питање јасно и недвосмислено изражену вољу грађана изражену у разлици од тридесет хиљада до више од стотину хиљада гласова за Милорада Додика, Жељку Цвијановић и кандидате СНСД-а, говори да су спремни да крену у дестабилизацију и Републике Српске и БиХ и региона”, упозорио је Митровић.

То се чини, наглашава Митровић, вјероватно  у жељи да у метежу, који би створили, прекроје много шта на Балкану и остваре своје интересе.

“Оваквим покушајима насиља над народном вољом, уз употребу приватних телевизијских станица као  пропагандних сервиса, грађани РС могу се одупријети као и увијек до сада -  окупљањем око наших институција и провјерених лидера, заштитом извојеване слободе, самоуправе и права на самостално одлучивање о својој судбини”, поручио је Митровић.