МАРКОВИЋ: ЋОРИЋЕВА ИЗЈАВА СПАДА У РЕД НАЈЛОШИЈИХ ПОКУШАЈА ИЗВРТАЊА ЧИЊЕНИЦА :: Semberija INFO ::

 

МАРКОВИЋ: ЋОРИЋЕВА ИЗЈАВА СПАДА У РЕД НАЈЛОШИЈИХ ПОКУШАЈА ИЗВРТАЊА ЧИЊЕНИЦА


- Подсјећам господина Ћорића да је град из којег долази, Бијељина, гласала и бирала и ове године
Јелену Тривић, да је гласала на локалним изборима и изабрала Љубишу Петровића, да је и 2018. године бирала и Вукоту Говедарицу и Младена Иванића и никакве његове, слободно могу рећи неозбиљне изјаве, те чињенице не могу примијенити. Могу само помоћи да се такав тренд и настави – рекао је предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина и потпредсједник странке Славиша Марковић, реагујући на изјаву функционера СНСД-а Недељка Ћорића да се у Сарајеву бира предсједник Републике Српске.
 
Марковић каже да се на политичкој сцени Републике Српске свашта чуло, али да Ћорићева изјава спада у ред најлошијих покушаја извртања чињеница.
 
- Рећи да предсједника Српске нису бирали грађани Бијељине Добоја, Требиња, итд., него да га бирају неки туристи на контролном пребројавању, изузетна је политичка глупост, која не може проћи ни код најзагриженијих чланова СНСД-а. Јесу ли тамо посматрачи СНСД-а? Је ли неко гласа или се броји? Гдје је он замислио да се контролно пребројавање може вршити осим у Главном центру за бројање? Знам да би највише волио да се гласови „броје“ у Добоју, али то не иде тако. Овакве приче су само подгријавање страсти, жеља за што већим тензијама и доказ нерационалне мржње не само према опозицији, него и према властитом народу које дијеле и оваквим малициозним и лажним пројекцијама – поручио је Марковић.
 
 
Бања Лука, 18.10.2022. године

Информативна служба ПДП-а