ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА „КАКО СЕ ЗАШТИТИ ОД ИНФЕКЦИЈЕ НОВИМ КОРОНАВИРУСОМ“ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА „КАКО СЕ ЗАШТИТИ ОД ИНФЕКЦИЈЕ НОВИМ КОРОНАВИРУСОМ“


Испред Јавне установе Центар за културу „Семберија“ данас је организована превентивна акција „Како се заштити од инфекције новим коронавирусом“. Акцију су организовали кандидати са листе Савеза независних социјалдемократа за одборнике у Скупштини Града Бијељина. У питању су кандидати др Немања Јанковић, др Стојанка Николић, др Александар Стевановић, Нада Станчић и Станислав Милошевић. Уз стручне савјете, грађанима су подијељени флајери са упутствима за личну заштиту у вријеме пандемије вируса корона.

„Ушли смо у период сезонског грипа, па су сами симптоми тренутно помијешани. Вирус корона, за разлику од обичног грипа, изазива тежу клиничку слику са обостраном упалом плућа, повишеном температуром, кијавицом, кашљањем, цурењем носа, дијарејом и повраћањем. Желимо да упутимо апел грађанима да поштују прописане епидемиолошке мјере, јер када штитимо себе онда штитимо и друге“, рекао је др Стевановић.

Др Стојанка Николић, специјалиста гинекологије и акушерства, поручила је свим грађанима да сада више него икада буду одговорни и да примјењују мјере личне заштите.

„Епидемиолошка ситуација у Бијељини нагло се погоршала и грађани морају бити упознати како са начином заштите, тако и са посљедицама корона вируса“, поручила је др Николић.