ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА „ЖЕНЕ ЗА ЖЕНЕ БИЈЕЉИНЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА „ЖЕНЕ ЗА ЖЕНЕ БИЈЕЉИНЕ“


У оквиру пројекта „Постојим и ја“, који финансира ТПО фондација, Актив младих СДС Семберија – Мићо Мићић организовао је данас панел дискусију под називом „Жене за жене Бијељине“, на којој је разговарано о женама у политици и њиховом остваривању на породичном и професионалном плану.
 
Учесник дискусије и кандидат СДС Семберија за одборника у градском парламенту Бранка Марковић Савчић истакла је да је за било који посао важна добра организација.
 
- Осим добре организације времена у току дана, веома је важна подршка осталих чланова породице. Ако је имате, можете да постигнете све што замислите, и у оквиру професије којом се бавите и у политици – рекла је Савчићева и додала да је у политици важан и континуитет дјеловања.
 
Кандидат Жељка Грујичић сматра да остваривање политичких циљева није могуће без упорности.
 

- Годинама се бавим хуманитарним радом и питањима борачке популације и жена и могу рећи да се свака препрека, колико год била велика, може савладати једино ако сте упорни – навела је Грујичићева.
 
Према ријечима кандидата Ане Тиквеше, о усклађивању обавеза жена, односу породице и каријере, прича се годинама, али је крајње вријеме да жене у Републици Српској постану присутније у јавном животу.
 
Учесницама панел дискусије обратио се и предсједник СДС Семберија Мићо Мићић, поручивши им да буду истрајне и да се боре за што већу заступљеност у Скупштини Града Бијељина, гдје ће моћи да презентују положај семберских жена, укажу на одређене проблеме и што лакше их ријеше.