Марковић и Петровић разговарали са становницима ГТ центра :: Semberija INFO ::

 

Марковић и Петровић разговарали са становницима ГТ центра


Славиша Марковић је, заједно са кандидатом за градоначелника др Љубишем Петровићем, обишао "ГТ центар" у насељу Пет језера гдје су разговарали са становницима овог градског насеља.


 
"Ови објекти су дати на кориштење расељеним лицима, породица погинулих бораца и демобилисаним борцима као привремни смјештај. Тај привремени смјештај траје више од 20 година и ове породице још увијек немају рјешено стамбено питање. Имовинско-правни односи нису рјешени, те стога грађани нису у могућности ни да улажу у адаптацију ових објеката, који се налазе у катострофалном стању. Ресорно министарство односно секретаријат за расељена лица је у свим градовима рјешило проблеме расељених лица, једино у Бијељини сви ћуте на ову тему" - рекао је Славиша Марковић, носилац листе ПДП_а за Скупштину Града Бијељина.
Марковић је истакао да, поред лоших услова живота, ови грађани имају проблем и са личним документима, која им се издају на двије године, рјешења о смјештају им се издају на 6 мјесеци, често и ретроактивно.


Они су обишли и стан Сретена Вујановића, који је борац прве категорије и бивши логораш, који живи са двоjе дјеце у неусловном стану пуном влаге, гдје прозори не дихтују и гдје кров прокишњава.