ДЕМОС УГОСТИО ЖЕНЕ СА КОСОВА :: Semberija INFO ::

 

ДЕМОС УГОСТИО ЖЕНЕ СА КОСОВА


Чланице Уније жена српска листа- Косовска Каменица присуствовале су трибини коју је организовао Одбор жена Градског одбора Демократског савеза Бијељина. Трибина је одржана у Градској галерији, а гошћама је топле ријечи добродошлице упутио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
 
Истичући да је дошло вријеме да престану раздвајања и да престану бити важне границе и удаљеност, овом посјетом жена из Косовске Каменице дат је нови импулс заједништву.
 
-Овим сусретом са нашим пријатељицама са Косовског Поморавља показујемо да и ми као нова политичка партија желимо да се вежемо и да сарађујемо са представницима Срба са Косова, а у овом случају ријеч је о женској популацији.  Данашњи дан за нас у ДЕМОС-у је посебно важан и због тога што смо са Унијом жена српска листа Косовска Каменица потписали и споразум о братској и сестринској сарадњи, истакао је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Милан Дакић изражавајући очекивања да ће сарадња бити лијепа, успјешна и дуговјечна.
 

Предсједница Привременог органа општине Косовска Каменица Тања Аксић, која је и чланица Уније жена српска листа, наглашава да је овај скуп примјер како жене могу да се добро организују.
 
-Знате да Дрина није граница и никаква препрека да се и у будућој сарадњи везујемо за Бијељину и Републику Српску.  Ми смо пресрећни јер знамо да неко мисли на нас и ми на простору Косова и Метохије осјећамо да нисмо заборављени, нагласила је Тања Аксић.
 
Предсједница Одбора жена ДЕМОС-а Ружа Милошевић истакла је да је ово за њих крупан корак, јер млада су политичка партија.
 
- Наше драге гошће из Косовске Каменице су нам у овом тренутку велика подршка и охрабрење. У свему што можемо да помогнемо и ми њима стојимо на располагању, поручила је Ружа Милошевић.
 
Поздрављајући гошће из Косовске Каменице градоначелник Бијељине Мићо Мићић је истакао да већ дуги низ година Бијељина његује добре односе са Србима са Косова и Метохије, те да су Гораждевац код Пећи и Бијељина братски градови.
 

-Потпуно разумијемо проблеме Срба на Косову, потпуно разумијемо шта су ваша настојања и како је вама у том дијелу Србије, рекао је Мићић упутивши позив гошћама да се упознају са културном и туристичком понудом Бијељине изражавајући наду за будућа честа сусретања.

Семберија инфо