СДС Семберија са мјештанима Пет језера о инфраструктури :: Semberija INFO ::

 

СДС Семберија са мјештанима Пет језера о инфраструктури


Предсједник СДС Семберија Мићо Мићић и кандидати ове странке за градски парламент разговарали су вечерас са мјештанима насеља Пет језера о актуелним инфраструктурним проблемима и начинима њиховог рјешавања.
 
Станари објеката које је прије 22 године градила Влада Њемачке незадовољни су што још нису успјели да откупе станове у којима живе, а Мићић је поручио да упркос томе ови људи могу да буду сигурни да их нико неће приморати да напусте наведене зграде.


 
- Потпуно разумијем проблеме ових људи и ја сам годинама уз њих. Градска управа би им одмах додијелила станове у власништво, али то још увијек не дозвољавају њемачки инвеститори. Међутим, боримо се свим снагама и покушаћемо и на републичком нивоу да ријешимо ово питање. Аке се то не догоди до прољећа, обезбиједићемо средства да ови људи могу да реновирају објекте, промијене кровове, олуке, водоводне цијеви и слично – поручио је Мићић.


 
Кандидат за одборника у Скупштини Града Ратомир Драганић подсјетио је да нису сви објекти у овом насељу спорни, али да одређени број породица погинулих бораца и ратних војних инвалида жели да има одређену сигурност.
 
- Овдје живе људи којима је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату у Федерацији БиХ све уништено, а имовину нису успјели да продају. Ми разумијемо њихову жељу да остваре власништво и трудићемо се да са њемачком страном ријешимо овај проблем – каже Драганић.
 
Младен Петровић, кандидат СДС Семберија навео је да је насеље Пет језера једно од љепших дијелова града, у којем су између осталог изграђени модерна школа и вртић, те пјешачке стазе.
 
- Још као мали сам се играо у овом дијелу града, када су се около налазиле зелене површине, а у међувремену је овај дио добио модеран изглед, много људи је доселило, а вечерашњи скуп доказује да имамо њихову подршку. Листа СДС Семберија је најквалитетнија јер имамо појединце из различитих бранши, који могу допринијети развоју Бијељине у будућности – истакао је Петровић.

СДС Семберија