СЕМБЕРСКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ТРЕБА ОМОГУЋИТИ СИГУРАН ПЛАСМАН ПРОИЗВОДА :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРСКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ТРЕБА ОМОГУЋИТИ СИГУРАН ПЛАСМАН ПРОИЗВОДА


На иницијативу неколико кандидата за Скупштину града Бијељина са листе СНСД-а данас је у просторијама Прехрамбене индустрије "Сава" одржан састанак са директором фабрике Стевом Филиповићем, на којем је разговарано о актуелној ситуацији у области производње, набавци репроматеријала и сарадњи са пољопривредницима Семберије. Заједно са пет одборничких кандидата са листе СНСД-а, састанку је присутвовао и проф. др Златко Максимовић, који је похвалио менаџмент фабрике на добром пословању и организацији у вријеме кризе." Држава, република и општина би требале више улагати у област производње хране са домаћег тржишта, јер од тога корист имају сви њени грађани, " изјавио је Максимовић.

Одборнички кандидат са листе СНСД-а др Стојанка Николић је навела да је оснивање ПИ Сава у Бијељини далеке 1947. године био пун погодак за Семберију. "Вриједном и радном семберском сељаку највећи проблем је пласиране сопственог производа. Залагаћемо се за унапређење сарадње између ПИ Сава и домаћег произвођача, тако да у будућности наш сељак има сигуран пласман својих производа, изјавила је Николићева . Директор ПИ Сава Стево Филиповић се захвалио кандидатима за одбрнике са листе СНСд-а и проф. др Златку Максимовићу на посјети и изразио наду да ће ситуација у области прехрамбене индустријске производње у наредном периоду бити повољнија. "Ова фабрика је од стратешког значаја за читаву РС и због тога је битно да направимо искорак у циљу бољег амбијента за наше домаће произвођаче", изјавио је Филиповић.
 
Данашњем састанку у просторијама фабрике Сава присутвовали су др Немања Јанковић, др Стојанка Николић, др Александар Стевановић, Нада Станчић и Станислав Милошевић, одборнички кандидати са листе СНСД-а.