НЕШИЋ ПОДРЖАО КАНДИДАТЕ СТРАНКЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

НЕШИЋ ПОДРЖАО КАНДИДАТЕ СТРАНКЕ У БИЈЕЉИНИ


Foto: Srna
Кандидати Демократског народног савеза за предстојеће локалне изборе у Бијељини разговарали са грађанима у центру града. Том догађају присуствовао је и први човјек ДНС-а.

Предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић подржао је кандидате странке у Бијељини и најавио освајање најмање три одборничка мандата у Скупштини града у Бијељини.

-Очекујем да ДНС у Бијељини буде релевантна политичка снага, да будемо дио власти и учинимо да овај град буде љепше мјесто за живот", рекао је Нешић.

Он је истакао да је овој странци на првом мјесту интерес грађана и најавио да ће се залагати за то да локалне заједнице обезбиједе бесплатне уџбенике за све ученике основних школа, као и плаћен приправнички стаж по завршетку факултета, као дио мјера за смањење одлива становништва.

-Битно је да се рјешавају проблеми дјеце погинулих бораца, а ДНС ће се залагати и за то да мајке са четворо и више дјеце добију националну пензију или просјечну плату, да се јача демографска слика у Републици Српској", казао је први човјек ДНС-а.

На питање са ким је ДНС у коалицији, Нешић је рекао да је ,,ова странка у коалицији са народом" и истакао да у ДНС-у нема нејединства и да су локални одбори имали слободу да одлучују како ће наступити на локалним изборима.

Носилац одборничке листе ДНС Бијељина Дико Цвијетиновић рекао је да на локалним изборима очекују велику подршку бирача и да ова странка освоји 5.000 гласова и три одборничка мандата.

-ДНС на овим изборима подржава кандидата за градоначелника Мићу Мићића као заједничког кандидата за нови мандат и подржаће га у пуном капацитету", поновио је Цвијетиновић и рекао да вјерује у успјех и изборну побједу која треба да омогући развој за бољи живот грађана Бијељине и Семберије.