ЋОРИЋ: ИМАМО РЈЕШЕЊА ЗА ПОДРШКУ СЕЛУ И ПОЉОПРИВРЕДИ :: Semberija INFO ::

 

ЋОРИЋ: ИМАМО РЈЕШЕЊА ЗА ПОДРШКУ СЕЛУ И ПОЉОПРИВРЕДИ


Обилазећи Вршане, Чађавице, Драгаљевац, Пиперце и суседна села, одборники кандидати СНСД-а су указали на подршку бољим системским рјешењима, првенствено за подршку пољопривреди и младим људима.

„Циљ нам је да младе људе задржимо на селу и да мјерама Владе РС и Аграрног фонда, још снажније афирмишемо пољопривредну производњу, а посебно због сазнања да су овдје млади људи спремни да се активније баве пољопривредом. У овим селима имамо доста инфраструктурних проблема, али сам оптимиста да ћемо и уз пројекат изградње трасе ауто-пута, успјети да дио путне инфраструктуре урадимо и тиме створимо боље перспективе“, рекао је Недељко Ћорић, носилац одборничке листе СНСД-а, који је истакао да очекује убједљиву побједу како листе СНСД-а, тако и заједничког кандидата за градоначелника Миће Мићића.

Одборнички кандидат Стеван Трифковић је подсјетио да у Вршанима и околним селима има неколико великих сточних фарми и произвођача дувана, као и да је ту највећи месо-прерађивач, што довољно говори о нужности јачања пољопривредне производње.

„СНСД се залаже да се са свих нивоа власти и новим мјерама, подржи интензивна пољопривредна производња,  и циљ нам је да мали пољопривредници за пет година, постану успјешна комерцијална газдинства“, поручио је Трифковић.

Кандидат за одборника СНСД-а Миленко Гајић, је истакао да СНСД зна проблеме људи на селу и да ће у наредном периоду, слушајући иницијативе вриједних мјештана, системским рјешењима помоћи да се село оснажи, те да млади људи у пољопривреднј производњи виде своју перспективу.




SNSD Bijeljina