ДРАГАН ЈОКОВИЋ: КАНДИДАТ ЗА ОДБОРНИКА СДС СЕМБЕРИЈЕ ЗА СКУПШТИНУ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ДРАГАН ЈОКОВИЋ: КАНДИДАТ ЗА ОДБОРНИКА СДС СЕМБЕРИЈЕ ЗА СКУПШТИНУ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Драган Јоковић је рођен 28.03.1977. године у Тузли. Дипломирани инжињер информатике и извршни директор Удружења за промоцију образовања Рома “Отахарин” у Бијељини.

Већ у двадесетим година Драган се укључује у рад међународних организација у циљу унапређења приступа правима и изградњи демократије. С тим у вези на иницијативу родитеља ромске дјеце 2005 године се оснива Удружење грађана “Отахарин” и Драган је од самог оснивања извршни директор Удружења. Тренутно Удружење броји 22 запослених, и преко 20 особа који су ангажовани повремено. Године 2014.  основан је “Дневни центар за дјецу која живе и/или раде на улици и која су у ризику да то постану”, то један од најзначајнијих пројеката УГ “Отахарин”-а који је олакшао приступ образовном систему ромској дјеци.

​Такође, временом је основано и Удружење жена “Ромкиња” , након тога и предузеће “Агро-план” које производи здраву и органску храну све у циљу промовисања и заштите људских права. Удружење грађана “Отахарин” је добило двије награде од стране Европске комисије за интеграцију Рома и Ромкиња и за подршку дјеци у образовном систему. Наша визија је да Босна и Херцеговина као одговорно друштво у којем су сви грађани равноправни, а посебно образовно, социјално и економски искључене, маргинализоване и рањиве групе.