ОДРЖАНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ КАНДИДАТА ДЕМОС-А ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ КАНДИДАТА ДЕМОС-А ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ


У Центру за културу данас је одржано представљање кандидата Градског одбора Демократског савеза (ДЕМОС) Бијељина за локалне изборе који ће се одржати за седам дана. ДЕМОС је млада странка, први пут излази на изборе, али њихови кандидати су добро познати грађанима.
 
Кандидатима с листе обратио се Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник ДЕМОС-а.
 
-Бијељина је за понос, ја вјерујем да ће још већи понос бити послије 15. новембра , да ћемо 16. новембра заједно да славимо остварење циљева које смо зацртали. Наш потпуни успјех и потпуно задовољство биће ако остваримо број мандата које смо зацртали и ако господин Мићо Мићић буде нови стари градоначелник Бијељине, изјавио је Чубриловић.
 
Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Чедомир Стојановић говорио је о циљевима и очекивањима на регији.
 
-Урадили смо праву ствар, постали смо препознатљива странка и велика је вјероватноћа да ћемо остварити зацртани циљ, а то је 70.000 гласова на регији. Водили смо озбиљну кампању, показали смо да смо људи који улијевају наду за будућност Републике Српске, рекао је Стојановић.
 
ДЕМОС је у Бијељини потписао коалициони споразум којим подржава Мићу Мићића као заједничког кандидата за градоначелника Бијељине. Мићић је овом приликом истакао да је Чубриловић био међу првима са којима је разговарао о могућности да се направи једна широка коалиција која би била модел за подјелу власти, али и за подјелу одговорности.
 
-Ви , као и ја, нове смо политичке снаге, али са искусним и добро познатим људима. Циљ нам је исти, а то је бољи живот наших грађана и зато смо се договорили да одлућно и без дилеме побиједимо на овим изборима, рекао је Мићић.
 
Милан Дакић, потпредсједник ДЕМОС-а и предсједник Градског одбора, оцјењујући да су постављени циљеви велики, рекао да они треба и морају да се остваре.
 
-Бијељина , кад су у питању избори, први пут има листу гдје се тимски ради. Заједно , сви радимо као једно и вјерујемо да ће резултат од 7000 гласова на подручју нашег града бити остварен, прецизира Дакић истакавши да је ДЕМОС за ове двије године постојања у Бијељини урадио доста.
 
 
ДЕМОС је, како је истакнутона скупу, спој искуства и нове енергије, што је међу грађанима већ препознато. У име младих обратио се предсједник Одбора младих ДЕМОС-а Жико Савић.
 
-Знамо који су то проблеми који муче младе у Бијељини, а највећи проблем је незапосленост, те одлазак младих, не само из нашег града, него и из читаве РС. Ту смо да понудимо рјешења, да кроз конкретне пројекте отворимо нова радна мјеста, како би зауставили одлазак младих, рекао је Савић додавши да млади ДЕМОС-а не желе бити нијеми посматрачи догађаја.
 
Вања Икић једна је ДЕМОС-ових кандидата за одборника у локалном парламенту.
 
-ДЕМОС ради на поправљању положаја жена у друштву, у складу са тим странка даје подршку иницијативама које су усмјерене ка женама или покренуте од стране жена. У фокусу дјеловања Одбора жења ДЕМОС-а је побољшање положаја жена на селу, посебна подршка женама са троје и више дјеце, као подршка женском предузетништву, издваја Вања Икић.

Семберија инфо