УЈЕДИЊЕНА СРПСКА: Заједно у борби за очување здравља :: Semberija INFO ::

 

УЈЕДИЊЕНА СРПСКА: Заједно у борби за очување здравља


Чланови Уједињене Српске су се протеклих дана посветили дезинфекцији стамбених објеката и дјечијих игралишта.
 
Овим активностима, чланови странке, као и кандидати на предстојећим локалним изборима, желе пружити подршку својим суграђанима у времену обиљеженом корона вирусом и мјерама препорученим у сврху заштите здравља грађана.
 
Уједињена Српска је одлучила покренути кампању дезинфекције усљед отежане епидемиолошке ситуације и повећаног броја лица заражених вирусом корона широм Српске, чиме је дио средстава намијењених за рекламни материјал преусмјерила на дезинфекциона средства. 
 
Средства која се користе регистрована су у Републици Српској, швајцарске су производње, а садрже водоник-пероксид, јоне сребра и алкохол и тренутно важе за неке од најбољих у свијету. 
 
Из ове странке позвали су све друге политичке субјекте да им се придруже у раду за опште добро свих грађана Републике Српске, умјесто да енергију троше на критике политичких неистомишљеника.
 
Уједињена Српска своје активности заснива на савјетима више од 180 љекара и 400 медицинских сестара, колико их броји у својим редовима.
 
Из ове странке поручују да ће дезинфекција трајати и у наредним данама, кроз све градове и општине Српске.
 
У служби здравља суграђана

Чланови Уједињене Српске су још једном акцијом показали како им је здравље суграђана увијек на првом мјесту.
 
Поред дезинфекције стамбених простора, вјерских објеката и дјечијих игралишта, општински одбори Уједињене странке организовали су акцију мјерења крвног притиска и шећера у крви. Грађани су тако у прилици да у својим подручним одборима ове странке добију информације које су им од велике користи у вријеме када се одлазак доктору, због епидемиолошке ситуације, значајно прориједио. 
 
Осим поменуте активности, чланови медицинске струке ове странке увијек су расположени да пруже заинтересованим суграђанима и додатне информације, као и савјете у вези с поштивањем мјера препоручених у току трајања пандемије вируса корона.