ГОРАН ИВКОВИЋ, КАНДИДАТ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ (СПС - БУДУЋНОСТ СРПСКЕ) ЗА ОДБОРНИКА У СКУПШТИНИ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ГОРАН ИВКОВИЋ, КАНДИДАТ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ (СПС - БУДУЋНОСТ СРПСКЕ) ЗА ОДБОРНИКА У СКУПШТИНИ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Горан Ивковић је рођен 01.04.1974. у Тузли. Од 92. живи и ради у Бијељини. Ожењен је и отац је петогодишње кћерке. Дугогодишњи је успјешни спортиста и спортски радник. Оснивач је и предсједник Карате клуба ,,УНСУ“ и међународни карате судија. Тренутно обавља функцију предсједника Регионалног карате савеза Бирча Мајевице Семберије и Посавине и потпредсједника Карате савеза Републике Српске. Члан је и кандидат Социјалистичке партије Републике Српске. На наредним локалним изборима у име Социјалистичке партије Српске  (СПС - Будућност Српске) под бројем 17. кандидован је за одборника у Скупштини града Бијељина и ово му је прво активно политичко ангажовање.

- Одлуку да будем кандидован доносим на позив једне нове младе партије и моју личну жељу да својим знањем, искуством прије свега, покушам допринијети односу према дјеци, спортистима и спортским клубовима. Сматрам да спорт, као важна културолошка страна сваког друштва, може да допринесе укупном имиџу и развоју наше заједнице. Досадашња организација спорта у нашем граду, подршка и однос према дјеци у спорту, одраслим спортистима, спортским радницима и клубовима, а посебно онима који остварују запажене резултате, није довољно добра, нити продуктивна и већ годинама не даје задовољавајуће ефекте.

Истина је, да се из градског буџета издвајају значајна средства за спорт, али и да начин расподјеле није за примјер, као и да су за масовност и резултате једнако заслужни спортски клубови и тренери који уз помоћ родитеља и своја лична одрицања дају немерљив допринос развоју дјеце и младих, а самим тим свеукупном развоју наше заједнице. Како рекох, чињеница је да град издваја значајна средства, што свакако поздрављам, али морам рећи да нису правилно распоређена, јер нам је изгледа све битније од стратегијског развоја који би био од општег интереса за све учеснике у спорту. Сматрам да у области спорта простора за напредак има много. Прије свега, пријеко нам је потребан јасан и транспарентан нови правилник о расподјели средстава и подстицају клубова, тренера и спортиста, како би сви на основу истог могли одредити правац и циљеве својих активности. Потребне су нове идеје, мало реда и организованости и што је најважније поштеног и једнаког односа према свима'', мишљења је Горан Ивковић и тврди да би таквим приступом, уз све материјалне и људске ресурсе које имамо, те израдом поменутог правилника резултати и задовољство врло брзо били видљиви.

-Недопустиво је да спортски радници и спортисти који остварују најбоље резултате и који су једни од највећих амбасадора нашег града нису укључени у рјешавање проблема у спорту.
О важности спорта за сваку заједницу, па и нацију сматрам да не треба трошити ријечи. Здрава нација је основ постојања једне землље, а како боље до ње, ако не бригом у сваком сегменту њеног битисања. Наравно, моја брига су и друге области и сигурно ћу се борити за бољу и праведнију Бијељину у свим сегментима друштва. Борићу се подједнако за све грађане, без обзира на вјерску или било какву другу припадност.

Што се тиче мог одабира политичке странке, прихватио сам позив једне нове младе партије која у својим редовима има младе школоване и амбициозне људе са јасним идејема и визијом. Оно што ме као спортисту и човјека још више понукало да се прикључим јесте њихов приступ,  те видљива енергија и искрена жеља за бољу будућност Српске, за све њене грађане, без обзира на вјерску или неку другу припадност.

Свима, који се одлуче подржати моја настојања и који ми дају повјерење обећавам да нећу разочарати и да ћу се борити за добробит наше заједнице и наше дјеце, јер дјеца су будућност будућност Бијељине - будућност Српске'', поручује Ивковић и позива гласаче да подрже СПС - Будућност Српске и, наравно, њега као кандидата за одборника у Скупштини града Бијељина.