Миле Спасојевић донирао љуљашке и клацкалицу школи у Ченгићу :: Semberija INFO ::

 

Миле Спасојевић донирао љуљашке и клацкалицу школи у Ченгићу


Кандидат СДС Семберија за одборника у Скупштини Града Бијељина Миле Спасојевић донирао је подручној Основној школи „Меша Селимовић“ у Ченгићу љуљашке и клацкалицу, истакавши том приликом да је борба за останак будућих генерација на селу један од приоритета.
 
- Потичем из Ченгића, некада сам и ја ишао у стару школу која се налазила овдје, и драго ми је што сам био у прилици да бар мало уљепшам изглед школског дворишта и донирам справе које ће ђаци користити у вријеме одмора или ван школских активности. У три околна села школе су затворене и то је опомена свима да морамо да се боримо за будуће генерације – нагласио је Спасојевић.


 
Директор Основне школе „Меша Селимовић“ Јања Давор Радојевић навео је да подручну школу у Ченгићу похађа 28 ученика, распоређених у пет разреда.
 
- Захваљујем Милету на донацији која је свакако добродошла и истичем да ће сарадња бити настављена. Већ имамо обећање да ће овдје бити изграђено аутобуско стајалиште, како би ђаци што мање били на магистралном путу. Подсјетио бих да градоначелник Бијељине Мићо Мићић континуирано помаже и нашу централну школу, гдје је Градска управа учествовала са 60 одсто средстава за постављање видео-надзора, чиме је безбједност ученика подигнута на виши ниво – рекао је Радојевић.