СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРПСКЕ: ЗДРАВЉЕ ГРАЂАНА НА ПРВОМ МЈЕСТУ :: Semberija INFO ::

 

СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРПСКЕ: ЗДРАВЉЕ ГРАЂАНА НА ПРВОМ МЈЕСТУ


Поводом Свјетског дана дијабетеса, на пункту у граду, бесплатно мјерење шећера у крви обавили су примаријус др Срђан Мијатовић и Стоја Пајић Томић, незапослени магистар фармације.

- С обзиром да сам љекар, а и носилац сам листе кандидата за одборника Социјалистичке партије Српске, сматрао сам да је ово најбољи начин да за наше грађане учинимо нешто конкретно по питању превенције. За изборне активности данашњи дан, 13. новембар, завршни је, а ми смо грађанима и обећали да ћемо све активности водити у складу са епидемиолошким мјерама, мислећи при том првенствно на здравље свих. Тако смо се и понашали током протеклих дана, а и данас их молим да у недељу 15. новембра, изласком на биралишта не забораве  мјере личне заштите. Ви сте за мене моји драги суграђани и ваше здравље је на првом мјесту. Кад смо сви здрави, све друго што је потребно урадити, радићемо лакше и тимски“, поручио је др Мијатовић. Незапослени магистар фармације Стоја Пајић Томић, кандидат на листи за одборника Социјалистичке партије Српске, такође је позвала грађане да 15. новембра, када буду бирали своје представнике, да примијене све мјере личне заштите, како би сачували здравље. Она је говорећи о акцији бесплатног мјерења шећера у крви, односно, Свјетском дану дијабетеса, истакла да је ово један од начина да се укаже на значај раног отривања дијабетеса битно за здравље, како код дјеце, тако и код одраслих.

-Свјетски дан борбе против дијабетеса обиљежава се 14. новембра, а увеле су га Међународна федерација за дијабетес и Свјетска здравствена организација, с циљем подизања свијести о стању са којим у свијету живе милиони људи. Све је мање физичке активности, исхрана је неправилна, темпо живота је такав да се негативно одражава на здравље, а нажалост, све то представља повољну подлогу за развој дијабетеса, болести која може да нанесе много здравствених проблема“, нагласила је Стоја Пајић Томић и поручила да превенција подразумијева промјену стила живота, да је важна правилна исхрана, физичка активност, регулисање тјелесне тежине, прекид конзумирања цигарета и редукција стреса.

Semberija info