МИЛАН ТРНИНИЋ, УЈЕДИЊЕНА СРПСКА: ОЗБИЉНИ СМО У НАМЈЕРИ ДА НАШИ ГРАЂАНИ ЖИВЕ БОЉЕ :: Semberija INFO ::

 

МИЛАН ТРНИНИЋ, УЈЕДИЊЕНА СРПСКА: ОЗБИЉНИ СМО У НАМЈЕРИ ДА НАШИ ГРАЂАНИ ЖИВЕ БОЉЕ


Када кажемо Милан Трнинић, један број грађана Вас препознаје као човјека из свијета спорта, једaн број из Вашег радног ангажмана у реалном сектору, а од свега најважније је, што Вас људи препознају по постигнутим резултатима и коректном односу према свима са којима сте сарађивали.
Ко је, заправо, Милан Трнинић?
 
-Човјек сам из народа и са великим бројем пријатеља, што ми даје снагу и мотив да сваки дан будем још надахнутији у његовању истинских људских вриједности. Сви знамо да је спорт нешто што у вама буду оно најбоље, да развија тимски дух и колегијалност. Ја сам „дијете“ Фудбалског клуба „Радник“ и прошао сам све категорије, успјешно сам бранио у Дворовима, Обарској, Јањи, Црњелову, Поповима, а врхунац је био позив у аматерску репрезентацију Босне и Херцеговине.
 
Поносан сам на тај период живота који је у мене дубоко усадио тимски дух.
То ме је руководило и у пословном свијету, а радио сам у неколико фирми, гдје сам стицао радно искуство и ишао степеницу по степеницу. Из ове перспективе, могу рећи да сам имао срећу да сам рад почео у фирми ЗП „Комерц“, јер евидентно је да је то једна од најбољих приватних фирми у Семберији. Потом сам три године радио у „Житопромету“ у комерцијалном сектору, а затим двије године као финансијски директор. Поносим се на тај период, јер је у том периоду, „Житопромет“ био фирма за понос, а први килограм брашна који је извезен из Босне и Херцеговине у Турску, био је управо из „Житопромета“. Е, то је оно о чему сам говорио, да сам тимски дух и јака пријатељства стицао сазријевајући у спорту.
 
Након ове фирме, био са четири године у „Дунав осигурању“, као шеф пословница, а потом и директора филијала Бијељина и Брчко. Од прије годину и неколико мјесеци, помоћник сам директора за финансијски сектор у Јавној установи „Воде Српске“. Не могу, а да се не сјетим и једног периода, а то је рад у „Телекому“. Као млад човјек, радио сам извјесно вријеме, али без и једног дана радног стажа. То је био рад по уговору и преко Омладинске задруге, а данас схватам колико млади људи у жељи да раде, у каснијем периоду заправо губе оно што свакако не би требало да буде тако.
 
Поучен личним искуством, посветићу се максимално да се то промијени, да млади људи не служе само за лијепљене плаката у политичким кампањама и за волонтирање, већ да имају шансу да раде, зарађују, да добију шансу да ријеше стамбено питање и наравано, да могу благовремено формирати породице.
Оно на што сам поносан, а ко ми је снажна подршка, то су моја супруга Николета и син Урош. Они су мој вјетар у леђа и моја сигурна лука.
 
Нисте се политички експонирали до прије извјесног времена, односно, док Уједињена Српска није кренула у свеобухватније формирање општинских и градских одбора. Шта Вас је опредијелило за политичко дјеловање и зашто баш Уједињена Српска?
 
-Све вријеме сам био посвећен спорту, а потом радним обавезама. Политика није била предмет мог интересовања, али не бих био искрен кад бих рекао да нисам пратио политичка дешавања на нашем, али и ширем подручју.
 
Прије двије године, позвао ме је предсједник Уједнињене Српске др Ненад Стевандић да разговарамо, што сам и учинио, јер ме позвао на основу информација о мом раду и односу са људима кроз посао. Усагласили смо се, а и сам сам почео размишљати у том правцу, да радну енергију и искуство, усмјерим у  политику, која, хтјели ми то признати или не, значајно доприноси и утиче на скоро све сфере живота. Данас је Уједињена Српска значајан политички фактор, странка младих, озбиљних људи, значајног броја њих који никад нису били у политици.
 
Препознатљиви смо у Бијељини и млади људи су нам на битиним мјестима у Градском одбору. Потпредсједник Градског одбора у Бијељини је угледни др Александар Јовичић, шеф изборног штаба нам је Бранислав Текић, четврта година Пилитичких наука, предсједник Актива младих је Александар Влачић, недавно завршио Правни факултет, Актив жена је препознатљив у граду, а на челу Актива је Бранка Стевановић, директор  школе у Сувом Пољу, а једна смо од ријетких политичких партија која има Актив пензионера, на чијем челу је мајор Раде Мијатовић. Овакав спој младости и скуства неминовно ће допринијети добрим резулатима, а у прилог закључку иде податак да из дана у дан имамо све већи број нових активних чланова. Искреност међу нама и тимски рад, али и искреност према нашим грађанима, резултираће са два мандата у Скупштини града, а ми ћемо знати шта и како након тога.
 
Носилац сте листе Уједињене Српске у Бијељини, што подразумијева одговорост према себи, страначким колегама, а првенстено према грађанима Бијељине и Српске. Шта планирате чинити и за шта ћете се залагати, ако добијете повјерење грађана?
 
Част ми је што сам носилац листе кандидата за одборнике, која је састављена од доктора, просвјетних радника, пољопривредних произвођача, занатлија, студената, кандидата који су и географски распоређени како би цијела Семберија могла да да допринос, да Уједињена Српска направи добар изборни резултат који ће допринијети реализацији потребног за наше грађане. Убијеђен сам да ћемо сви заједно успјети, да ће 15. новембра Уједињенан Српска бити једно од најпријатнијих изненађења предстојећих локалних изобра у Семберији.
 
Вјерујете ли у бољу будућност грађана, посебно младих људи? Вјерујете ли у Бијељину као град просперитета?
 
-Да не вјерујем, не бих радио ово што радим! Циљ ми је да Уједињена Српска буде озбиљан покретач на боље у Семберији, да се окупимо и искористимо потенцијале које Бијељина има, да градимо и радимо, да ово подручје постане познато по улагању страних инвеститора, што ће омогућити да се наши грађани запошљавају, да млади остају, да наша дијаспора, такође у сфери привредног улагања, добије значај који заслужује и тд. Уједињена Српска има и стратегију плана развоја града, а кренули смо са анализом од 2016. године, односно, шта је урађено, гдје и шта треба мијењати на боље, па све са нашом визијом и конкретним приједлозима до 2025. године. Много тога планирамо, а сигуран сам да то можемо реализовати. Уједињена Српска  има јасан циљ и све што радимо, радићемо у континуитету, а не од избора до избора. Водимо фер кампању са искреном жељом да допринесемо бољем животу наших грађана. Семберија има све што је потребно једној проспертитетној средини, а ми смо се окупили како бисмо убрзали развој и од наше Семберије направили средину која омогућава квалитетан живот свих грађана.
 
Све што вам обећамо, радићемо и реализоваћемо и послије 15. новембра, јер ми смо озбиљни људи!

Семберија инфо