МИЛЕНКО МИТРОВИЋ: НАША ВОДИЉА ЈЕ ЉУБАВ И ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА :: Semberija INFO ::

 

МИЛЕНКО МИТРОВИЋ: НАША ВОДИЉА ЈЕ ЉУБАВ И ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА


Миленко Митровић (39), потпредсједник Скупштине града и предсједник Покрета за Бијељину већ осамнаест година, практично од 2002. године, политички је активан. Подсећа да је већ након завршене средње школе отворио самосталну занатску радњу за сервисирање и продају мобилних телефона.

 -Тим послом сам се бавио шест година и кроз посао сам упознао пуно људи, па и оних који су били активни у политици. Из тих дружења и познанстава проистекла је и амбиција за политички ангажман и кандидовање на локалним изборима. Те 2002. године недостајало ми је свега једанаест гласова да уђем у локални парламент, као одборник. Након тога наставио сам са политичким ангажманом. Поново сам се кандидовао за одборника у 2008. години  и тада сам остварио одличан резултат. Одличан изборни резултат остварио сам и 2012. године, када је моја политичка каријера кренула узлазном путањом. Око пет година обављао сам функцију замјеника директора Центра за културу, годину дана сам био савјетник директора у „Елект-ро - Бијељини“, нешто мање од годину дана обављао сам функцију замјеника директора у Фонду ПИО РС. Већ истиче и мој трећи одборнички мандат, сада на функцији потпредсједника Скупштине града. Са Покретом за Бијељину и одборничком листом од 36 кандидата  поново излазим пред гласаче, борећи се за њихово повјерење“.
 
Ко се налази на листи Покрета за Бијељину?
-Углавном су то млади људи, без већег искуства у политици. Има међу њима и неколико искусних људи који се дуги низ година баве политичком активношћу. На изборе излазимо заједно са Народним демократским покретом и Првом СДС. Након синергије власти на локалном и републичком нивоу, осјетили смо да је неопходно шире народно јединство, са мање политичких подјела. На овај начин исказујемо политичку озбиљност и зрелост. Покрет за Семберију је носилац изборног програма, јер су политички партнери прихватили наш програм који је садржан у десет тачака. Покрет за Бијељину има носиоца листе и 25 одборничких кандидата, НДП има осам одборничких кандидата на нашој изборној листи и Прва СДС, на челу са професором Радомиром Лукићем, једним од твораца Устава Републике Српске, има три одборничка кандидата.
 
Шта је суштина вашег изборног програма?
 - Бијељину смо у нашем програму ставили на прво мјесто, јер се желимо бавити искључиво питањима која су значајна за Бијељину. Наш програм подразумијева и бригу о економији, пољопривреди, друштву, култури и традицији, образовању и науци, бригу о људима, развоју инфраструктуре, заштите животне средине, јачању веза са нашом дијаспором, али и развој спорта и спортске инфраструктуре“.
 
Шта очекујете од локалних избора?
 -Очекујемо добар резултат, јер то показују и анкете које су рађене на терену. Грађанима нудимо квалитетан програм, залажући се за јединство и слогу. Не нудимо лажна обећања, послове и инфраструктуру, јер је то наша свакодневна обавеза. Људи нам у Бијељини вјерују и то нас држи на окупу. Мене политика није лично интересно опредјељивала, јер могу лијепо  живјети и без политике. Политика ми, у неку руку, дође само као оптерећење. Ипак, дуги низ година сам присутан у политици, у контакту сам са грађанима и препознајем њихове потребе. Мислим да смо на добром путу развоја и напретка и због тога желимо да људе и на овај начин ујединимо, помогнемо им да остваре што бољи живот у нашем граду. Важно нам је да радимо у интересу народа, без претензија да будемо дио скупштинске већине или, пак, уколико останемо у опозицији. Ситне личне интересе морамо подредити заједничком добру и напретку. Прва смо политичка партија која је имала сједиште у Бијељини и која у свом називу носи име нашег града. Покрет за Семберију жели ширити љубав и позитивну енергију. Вјерујем да ћемо, као такви, бити препознати од стране гласача и још дуго присутни  на локалној политичкој сцени. Наш лого је у облику срца, у двије боје, један у знаку Дрине, други у знаку Саве, које грле град Бијељину. Наша водиља је управо та позитивна енергија. Бијељина заслужује пуно више, када су инвестиције и развој у питању. Овај град треба да буде регионални центар у који ће се преселити Министарство пољопривреде и Министарство трговине и туризма.
 
Имали сте до сада изузетно добру сарадњу са актуелним градоначелником Мићом Мићићем?
-Поштујемо легитимно изабране функционере на локалном и на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине, јер они представљају наше најзначајније инститиције. Са градоначелником Мићом Мићићем смо имали и имамо одличну сарадњу због синергије власти на локалном и републичком нивоу. Међу првима смо подржали градоначелника Мићића као кандидата за градоначелника, јер има огромно политичко искуство. И он сада на локалним изборима креће са новом политичком партијом, из срца Семберије.
Сигурни смо да ће Мићо Ми-ћић поново бити изабран за градоначелника. Важно нам је да што више људи изађе на изборе, јер ће и његова побједа у том случају бити легитимнија и значајнија. Вјерујем да ћемо заједно у наредном периоду реализовати бројне пројекте и Бијељину водити у добром развојном смјеру.

Семберија инфо