БРАНИСЛАВ ТЕКИЋ, ШЕФ ИЗБОРНОГ ШТАБА ГРАДСКОГ ОДБОРА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

БРАНИСЛАВ ТЕКИЋ, ШЕФ ИЗБОРНОГ ШТАБА ГРАДСКОГ ОДБОРА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ БИЈЕЉИНА


Бранислав Текић је рођен 28.09.1997. године у Бијељини. Основну и средњу школу завршио је у Бијељини,  а тренутно је апсолвент на Факултету политичких наука у Бањој Луци. Шеф је изборног штаба ГО Уједињена Српска Бијељина. Током студија успјешно завршава четири политичке академије, међународно право и међународни односи, школу демократије и два пута је био проглашен за најбољег делегата на симулацији рада Уједињених нација и активно учествује у организацији разних, како домаћих, тако и међународних студентских догађаја.



Када је неко млад као ви политички ангажован, поставља се питање – зашто баш политика? Шта за вас представља политика и зашто баш Уједињена Српска?

Данас када многи политику пореде са најстаријим занатом, када су многе политичке карикатуре довеле политику као једну племениту друштвену дисциплину до те мјере да је данас срамота рећи да си политичар, у том времену, са својим крстом на леђима сам одлучио да са овим младим и озбиљним људима из Уједињене Српске и са нашим знањем, стручношћу и прије свега поштењем, вратимо старогрчки смисао политике и да испливамо из овог муља и вратимо дигнитет политичкој сцени Семберије.

Код нас Срба је карактеристично, па чак и пожељна појава у друштву, да се свако у све разумије, па таква епидемија није могла заобићи ни најважнију сферу друштвеног живота - политику. Баш у политици тај плод се најбоље примио и шири се невјероватном брзином и баш у њој он има најјаче и најопасније дејство. Циљ мог уласка у политику је да окупим нову, младу генерацију људи која ће на темељу идеологије Уједињене Српске зауставити ту епидемију и покренути генерацију која ће живјети за политику , а не од политике.

Грађани Бијељине се увијек на изборима опредијеле за одређене политичке субјекте и самим тим одређују ко има потенцијала, а ко “млати у празно”. Како ви гледате на политичку сцену данас у Бијељини?

Морамо бити озбиљни и одговорни људи и у складу се с тим и понашати, као и обезбиједити да се свако оствари у оном што најбоље ради, јер ће тако бити и он срећан, али доносиће и огроман допринос цјелокупној заједници. Површност и слаткорјечивост су два највећа непријатеља сваког друштва, па тако и нашег. Наш задатак је да, на жалост, чувену флоскулу преточимо у стварност и да заиста свако ради свој посао за који је стручан.

На нашој политичкој сцени у Бијељини је доста људи који политику уопште не доживљавају као племениту дисциплину која служи за рјешавање проблема у друштву и која третира човјека као субјекта, него су ту постављени како би "откинули" који глас за своју политичку организацију, а за узврат ће подијелити "колач власти" са својим политичким газдама у сутрашњем формирању власти. Са таквим људима и њиховим размишљањима политика губи свој смисао, идеологија бива згурнута на маргине, а друштво нам постаје апатично.

Избори се полако приближавају. Све политичке странке су сматрале да треба да се представе на најбољи начин својим грађанима и да их увјере како политика треба да изгледа. Да ли је Уједињена Српска успјела да увјери грађане у неко боље сутра и која је ваша лична порука за све грађане Бијељине?

Сматрам да смо се ми као Градски одбор Уједињене Српске представили нашим грађанима, представили нашу идеологију и показали нашим суграђанима да још није све изгубљено. Ја већ сада могу да прогласим побједу! Без куповине гласова, без корупције, без репова из прошлости - са знањем, са стручношћу, са чистим образом и поштењем, са чврстим и непоколебљивим политичким ставом и идеологијом смо успјели окупити младе, стручне и озбиљне интелектуалце и експерте у свом послу који су подржали наш начин рада и који ће у будућности градити неку нову Бијељину.

Оно што могу да вам чврсто обећам јесте да нећу дати политику у руке нестручним људима и политичким карикатурама и да ћу на било који исход избора остати ту - остати да пркосим и да браним исправне принципе. Такође, обећавам да ћу уз помоћ вас кад тад вратити достојанство и политике као науке, која је тренутно посрнула, и града Бијељине. Да би се пацијент излијечио љекар мора бити врхунски стручњак - пренесено значење има добар и квалитетан политичар. Моја последња порука у овој изборној кампањи је да 15. новембра, драги суграђани, добро размислите и ставите прст на чело прије него дођете до гласачке кутије и да се запитате да ли ћете цијели живот радити за друге или за себе. Мислим да је избор јасан - за Уједињену Српску, за младе, озбиљне и стручне људе, за број десет. Да бирамо и будемо бирани!

Semberija info - Lj. Božić