ШЕШИЋ: СДС ПОКРЕЋЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ЛИЦА УХВАЋЕНИХ У ИЗБОРНОЈ КРАЂИ :: Semberija INFO ::

 

ШЕШИЋ: СДС ПОКРЕЋЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ЛИЦА УХВАЋЕНИХ У ИЗБОРНОЈ КРАЂИ


„У првих два ипо  сата од почетка гласања уочене су бројне неправилности и евидентирана лица која су покушала изборну крађу, упозорио је посланик СДС Давор Шешић на ванредној конференцији за новинаре.
 
Шешић је рекао да правни тимови СДС већ сада раде на покретању кривичних пријава против починиоца изборне крађе који су ухваћени на дјелу.
 
Упозорио је да се највеће неправилности дешавају у Добоју и Зворнику гдје посматрачима СДС и других опозиционих странка, као и Социјалистичке партије, нису дозволили да уђу на бирачка мјеста, иако су они имали уредно издате легитимације од стране градских изборних комисија.
 
Шешић истиче да се већ сад може рећи да ће у Добоју, како год да прођу избори, они бити нерегуларни.
 
Каже да је симптоматично и то што полицијски службеници поводом кршења Изборног закона или не реагују,  или их уопште нема на бирачким мјестима.
 
Наводи да је озбиљан покушај изборне крађе десио се и у Новом Граду у мјесту Сухача гдје је затворено бирачко мјесто јер је евидентиран покушај да се у гласачке кутије убаци 150 гласачких листића.
 
„Према нашим сазнањима ти листићи су одштампани у једној приватној штампарији у Приједору. Да је на овом мјесту спремана крађа говори и податак да  чланови бирачких одбора и посматрачи из владајућих странка нису пристали да се преброји запаковани изборни листићи који су дошли на то гласачко мјесто“, казао је Шешић.
 
Он је поручио да ће СДС ће ићи са кривичном пријавом против починиоца овог кривичног дјела.
 
Шешић каже да су  и у Бањалуци уочене неправилности и да на неким мјестима посматрачима опозиције није дозвољено да уђу у просторије за гласање.
 
„На неким гласачким мјестима је приликом пребројавања изборног материјала прије почетка гласања уочен недостатка гласачких листића, како за градоначелника Бањалуке, тако и за одборнике. На бирачком мјесту 034Б197 недостаје десет листића за градоначелника Бањалуке“, прецизирао је Шешић.
 
 Каже да је и на гласачким мјестима у Лазареву и Куљанима у Бањалуци покушана изборна превара тзв. „бугарски воз“.
 
„Ухваћена је особа која је убацила два листић умјесто једног, а онда је и нађен празан листић ван гласачког мјеста“, наводи Шешић.
 
Шешић је рекао да правни тимови СДС већ сада раде на покретању кривичних пријава против починиоца изборне крађе који су ухваћени на дјелу.