ГИК: ИЗБОРНИ ДАН ПРОТИЧЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА :: Semberija INFO ::

 

ГИК: ИЗБОРНИ ДАН ПРОТИЧЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА


Изборни дан у Бијељини протиче без проблема, сва бирачка мјеста, укупно 147, отворена су на вријеме, а право гласа има 109.360 гласача'', рекла је предсједник Градске изборне комисије Дијана Савић Божић и нагласила да се поштују све епидемиолошке мјере.

-До 10 часова, немамо ни једну пријаву о евентуалним неправилностима. На терену су и седам ковид тимова, а поред њих и седам редовних мобилних тимова. Градска изборна комисија оформила је и Комисију за праћење провођења епидемиолошких мјера на чијем челу је проф. др Златко Максимовић, а лично сам обишла 15-ак бирачких мјеста и увјерила се да све тече како треба. Такође, према информацијама које пристижу са терена, од 179 бирачких одбора, поштују се епидемиолошке мјере, тако да очекујем да ће све протећи како треба“, рекла је Савић Божић и додала да ће у 12 часова бити више информација о изласности грађана на гласање.
 

 Предсједник Комисије за праћење провођења епидемиолошких мјера професор др Златко Максимовић рекао је да ово тијело броји седам чланова љекара, а појачани су и са епидемиологом професор др Биљана Мијовић.

-До 10 часова смо обишли више од пола бирачких мјеста и констатовали смо да је стање сасвим коректно, односно да се поштују епидемиолошке мјере“, рекао је професор др Максимовић.

Подсјећамо да грађани Бијељине бирају градоначелника између три кандидата и нови градски парламент од 31 одборника између 85 политичких субјеката.

Семберија инфо