АТМОСФЕРА НА БИРАЛИШТИМА :: Semberija INFO ::

 

АТМОСФЕРА НА БИРАЛИШТИМА


Репортерска екипа „Семберских новина“ на биралиштима у Патковачи и Љесковцу забиљежила је изузетно добар одзив гласача који су на бирачким мјестима исказивали своју демократску вољу и право да изаберу оне којима ће у наредне четири године повјерити локално вођство.

 Марица Росуљаш, мјештанка Патковаче, каже да је дошла на гласачко мјесто да испуни своју грађанску дужност.
„ Што сам бирала, бирала сам и изабрала. Живим овдје у Патковачи, након оних несретних ратних и поратних година које сам провела по колективним и алтернативним смјештајима. Живјела сам прије рата у Илијашу.

Сада само бринем о здрављу. За младе се нешто ради и гради и то је добро. Ми, старији, живимо од пензије, од онога што имамо. Данас, ако имаш новац, све ти је близу и све ти је доступно. Нека млади нараштаји осјете нешто боље од живота, ми смо се већ наживјели“, каже Марица Росуљаш.

 Славена Рајић, становница Патковаче, социјални радник, каже да у Патковачи обданиште, за смјештај најмлађих, итекако пуно значи.
„Добили смо недавно обданиште, изграђена је фискултурна сала у Подручној школи „Јован Дучић“. Овдје, у Патковачи, живим већ петнаестак година. За то вријеме пуно тога се промијенило набоље. Сада Патковача већ почиње да личи на право приградско насеље. Остало је да се још асфалтира неколико улица и ово ће бити изузетно повољан амбијент за живот“, каже Славена Рајић.
 

Милан Новаковић, предсједник Бирачког одбора на бирачком мјесту у Љесковцу, каже да је од уписаних 925 гласача до поднева већ гласало њих око четири стотине.

„Гласање протиче у мирној, фер и демократској атмосфери, без икаквих проблема. Људи се придржавају епидемиолошких мјера и све протиче у најбољем реду“, каже Новаковић.

Семберија инфо